معماری برج میلاد بسیار جذاب و شگفت انگیز است. ما در این مقاله از وب سایت مهندس فرح زادی سعی داریم به صورت دقیق تاریخچه ساخت برج میلاد بپردازیم.

آشنایی با تاریخچه ساخت برج میلاد

خوب است بدانید تاریخچه ساخت برج میلاد بسیار جالب توجه می باشد. برج میلاد یک بنای بسیار باشکوه می باشد و جزو سه سازه معروف تهران به شمار می رود. ارتفاع این سازه تقریبا 435 متر است و بیش از ده سال برای آن زحمت کشیده شده است. این بنای زیبا مانند یک جواهر در تهران می درخشد. خوب است بدانید برج میلاد بلندترین برج پایتخت محسوب می شود. این بنا از لحاظ معماری بسیار پر اهمیت می باشد و مردم می توانند اوقات خوشی را در آن سپری نمایند. لازم به ذکر است بدانید نخستین نام این بنا یادمان بود. اما در سال 1380 شورای اسلامی پایتخت نام آن را برج میلاد نهاد.

بازسازی خانه در پاسداران 

آشنایی با ساخت برج میلاد

در تاریخچه ساخت برج میلاد آورده شده است که این برج باشکوه وزن 150 هزار تنی دارد و در برابر زلزله بسیار مقاوم است. زیرا در آن سیم های مسی محکم قرار گرفته است. به همین خاطر از تمام بلایای طبیعی ایمن است. شاید برایتان جالب باشد قطعات این برج زیبا دارای شناسنامه می باشند. این شناسنامه شامل منبع تهیه و تولید، ماده اولیه، تایم انجام پروژه، مسئول تایید و کنترل و مهندس ناظر می باشد. خوب است بدانید رستوران گردان که در برج میلاد وجود دارد، به وسیع ترین و بزرگ ترین رستوران گردان جهان معروف می باشد.

رمز و راز تاریخچه ساخت برج میلاد

مطالعات نشان می دهد درباره تاریخچه ساخت برج میلاد نظرهای متفاوتی وجود دارد. بعضی از تحقیقات ایده اصلی احداث برج زیبای میلاد را مربوط به دوره پهلوی دانسته اند. برخی دیگر معتقدند طراح این پروژه خانم زاکلین رابرتسون است. او یک طراح با تجربه و ماهر آمریکایی بود. برخی دیگر از تحقیقات نشان می دهد، قرار بود در دوران پهلوی دوم یک طرح به وسعت پنج کیلومتر به اسم شهستان پهلوی ارائه شود. ساخت برج مخابراتی بلند جزو این طرح بزرگ محسوب می شد. در سال 1376 طراح این پروزه شخصی به نام دکتر محمد رضا حافظی بود او در دانشگاه شهید بهشتی تحصیلات خود را به پایان رساند و پس از آن به انگلستان رفت و تحصیلات خود را در بهترین دانشگاه به پایان رساند. او از دانشگاه لیدز دکتری معماری خود را دریافت کرد. پس از آن این برج در سال 1387 به طور کاملی رسمی رونمایی شد.

نحوه ساخت برج باشکوه میلاد

ما در بخش های قبل به طور مختصر به تاریخچه ساخت برج میلاد پرداختیم. در این بخش به چگونگی ساخت برج میلاد می پردازیم. بهتر است بدانید تهران به یک مکان تفریحی جذاب و جالب نیاز داشت. به همین خاطر مهندسین ایرانی این سازه را ساختند. ساخت این سازه اصلا آسان نبود و پر از پیچیدگی و مراحل مختلف بود. در ادامه به آن بیشتر می پردازیم:

در تاریخچه ساخت برج میلاد به انتخاب نمودن محل ساخت برج میلاد بسیار تاکید شده است. در سال 1370 شمسی این پیشنهاد به پایتخت داده شد. بیش از 15 مکان برای ساخت این سازه پیشنهاد داده شد. پس از مشورت مسئولین با یکدیگر مکان فعلی انتخاب شد. در سال 1373 تحقیقات روی ساخت این برج شروع شد. پس از آن یک گروه بزرگ که شامل: تیم مطالعات تلویزیون؛ مخابرات، معماری، هواشناسی، تیم مطالعات ترافیک و تیم اقتصادی بودند. آنها به ارزیابی و بررسی پرداختند. پس از آن منطقه های لویزان، یوسف آباد، کوی نصر و عباس آباد معرفی شد. کوی نصر به عنوان مکان اصلی انتخاب شد. برای این مکان دلایل زیر مطرح شد:

  1. این مکان فاصله بسیار مناسبی با پایانه های مهم مثل ایستگاه راه آهن و فرودگاه داشت.
  2. این مکان به تاسیسات زیر بنایی کاملا مجهز بود.
  3. این مکان بر بهترین و زیباترین نقاط پایتخت اشراف کامل داشت.
  4. اکثریت مردم دسترسی کاملی به این مکان داشتند.
  5. این مکان در یکی از مرتفع ترین نواحی شهر تهران قرار گرفته بود.
  6. برای توسعه بیشتر فضای بسیار کافی و لازم را داشت.

آیا ساختمان برج میلاد از معماری پیشرفته و خاصی برخوردار است؟

در بخش قبل به تاریخچه ساخت برج میلاد پرداختیم. در این بخش به معماری پیشرفته و جذاب برج میلاد می پردازیم. سازه برج میلاد یک هشت ضلعی کاملا منظم است که دیوارهی داخلی آن و چهار باله ذوزنقه ای آن به خوبی به یکدیگر متصل شده اند. لازم به ذکر است بدانید این برج دارای 1693 پله می باشد. چهار بخش اصلی برج میلاد عبارتند از: ساختمان راس، دکل آنتن ، لابی و شفت. در ادامه به این چهار بخش بیشتر می پردازیم.

قسمت های مهم برج میلاد

در تاریخچه ساخت برج میلاد چهار بخش مهم ذکر شده است که عبارتند از:

  • ساختمان راس: اصلی ترین و مهم ترین قسمت برج میلاد ساختمان راس نام دارد. وسعت زیر بنای آن حدودا 12 هزار متر مربع می باشد. نمای بدنه خارجی این ساختمان شیشه ای می باشد که بیشتر منظرهای تهران در آن به خوبی مشاهده می شود. دوازده طبقه این بخش شامل: سکوی دید بسته و باز، گنبد آسمان رستوران گردان، تریا، موزه مشاهیر، طبقه هایی مختص به تلویزیون و مخابرات، گالری های هنری و گنبد آسمان رستوران گردان.
  • دکل آنتن: بخش بالایی دکل آن مربعی شکل می باشد و 120 متر ارتفاع دارد. سازه دکل از فولاد ساخته شده است . خوب است بدانید با پله های استخری می توانید به بخش های دیگر دسترسی پیدا نمایید.
  • لابی: ساختمان پای برج که به آن لابی نیز می گویند شش طبقه مجزا دارد. این شش طبقه دارای طبقه همکف، سه طبقه دقیقا روی زمین و دو طبقه در زیرزمین می باشد.
  • شفت: بهتر است بدانید نقش شفت در برج میلاد برای آسانسورهای پرسرعت می باشد. مردم نمی توانند از این مکان بازدید کنند.

مقالات بیشتر: 

اجرای دکوراسیون داخلی 

طراحی و بازسازی طلافروشی 

طراحی نما و محوطه سازی