
انواع مصالح برای دیوار چینی
بهترین مصالح و متریال های مورد نیاز برای دیوار چینی
مصالح دیوار چینی یکی از مهمترین گروه از انواع مصالح مورد نیاز برای ساختمان سازی هستند. برای انتخاب درست مصالح می بایست زمان گذاشته و تخصصی عمل کنید. از گذشته های دور و در عصر قدیم دیوار چینی به شکل سنتی انجام می گرفت. با گذشت زمان و با پیشرفت روز افزون تکنولوژی تا به امروز این صنعت نیز به مانند دیگر صنایع دچار تحولات عظیمی شده است. برای مثال ما در پروژه های بازسازی خانه های قدیمی، شاهد اجرای دیوارهای داخلی با اجرهای گری یا آجرهای سوراخ دار هستیم که امروزه از جانب شهرداری منسوخ گردیده است. و مجریان ملزم هستند تنها از آجرهای سفالی، هبلکس یا بلوک های سیمانی سبک در دیوارچینی استفاده نمایند که با توجه به نیاز پروژه، شرایط آب و هوایی منطقه و همچنین صرفه اقتصادی هر پروژه نسبت به انتخاب مصالح اقدام می کنند.
برای دیوار چینی مصالح گوناگونی برای استفاده وجود دارد که هر یک از آنها محاسن و معایبی دارند که در زمان انتخاب باید در نظر گرفته شوند.
مطالب بیشتر: مشخصات انواع میلگرد
برخی از انواع بلوک ها عبارتند از:
- بلوک سفالی: ماده اولیه این متریال رس می باشد و در ابعاد مختلف ساخته می شود. از جمله معایب و محاسن آن ایجاد تونل و همچنین کانال صوتی و حرارتی، ارزان بودن، ایجاد پرتی زیاد، سرعت اجرایی نسبتا پایین و … را می توان برشمرد.
- بلوک سیمانی: این نوع مصالح نیز در ابعاد گوناگون تولید می شوند. اگر در مرحله ساخت بلوک سیمانی ( ترکیب آب و سیمان و سنگدانه) از سنگدانه سبک استفاده شود، بلوک سیمانی وزن کمی خواهد داشت. چسبندگی ملات به این نوع مصالح دیوار چینی بسیار مناسب است. سرعت اجرایی نسبتا بالایی دارد و احتمال ایجاد کانال صوتی و حرارتی نیز وجود دارد. از نظر قیمت نیز بلوک سیمانی کمی گران خواهد بود.
- بلوک اتوکلاو: برای پایین آوردن بار مرده در دیوار چینی از این نوع بلوک در ساختمان سازی استفاده می شود. به دلیل عایق بندی صوتی، حرارتی، جذب بالای آب، مقاومت و استحکام بالا، مقاومت در برابر آتش سوزی و قیمت بالای این محصول، استفاده از آن در پروژه های ویژه و خاص کاربرد پیدا می کند.
- بلوک پرلیتی: از ترکیب سنگ آتشفشانی سفید به نام پرلیت به همراه سیمان و همچنین پوکه، بلوک پرلیت تولید می شود. از مزایای این نوع مصالح دیوار چینی می توان به عملکرد خوب آنها در مقابل حرارت، صوت و همچنین وزن کم آنها اشاره کرد.
برای دیوار چینی کدام نوع از انواع آجر مناسب است؟
آجر یکی از قدیمی ترین مصالح دیوار چینی است که از دیر باز استفاده از آن در ساختمان سازی کاربرد داشته است. آجرهای اولیه ساختاری مانند خشت داشته اند. با پخت خشت در واقع خشت فرم گرفته و کاربرد بیشتری در امر ساختمان سازی پیدا می کند. امروزه آجر ها را به شکل آجرهای فشرده تهیه می کنند که در هر جای ساختمان قابل استفاده باشند.
مسلما آجرهای سبک مناسب ترین نوع برای دیوار چینی هستند. از ترکیب پوکه معدنی، آب، سیمان و افزودنی های لازم دیگر آجر سبک ساخته می شود. آجرها دارای تنوع زیادی هستند و بسته به کاربردی که از آنها در امر ساختمان سازی انتظار می رود، ساخته و تولید می شوند.
انواع مهم آجرها در بازار مصالح ساختمانی عبارتند از:
- آجرهای آهکی
- آجرهای سفالی
- آجرهای اتوکلاو
- آجرهای متخلخل
- آجر توخالی بلوکی
مزایای استفاده از آجر
- مقاوم در برابر سرما
- مقاوم در برابر خوردگی اسیدی
- قیمت نسبتا کم
- پروسه ساخت آسان
انواع سفال
بلوک های سفالی یکی از پرکاربردترین مصالح دیوار چینی امروزی هستند. ضخامت این نوع مصالح 5-20 سانتیمتر می باشد. بلوک های سفالی کمی شکننده و همچنین حساس هستند ولی استفاده از آنها از طرف معماران بسیار مورد استقبال گرفته است.
از مزایای این گونه مصالح دیوار چینی می توان به مقاومت بالا در برابر حرارت و نیاز کم آنها به ملات اشاره کرد. به دلیل حفره دار بودن بلوک های سفالی، آنها عایق حرارت و صوت نیز هستند.
معایب بلوک سفالی عبارتند از: وزن بالا، زمان اجرای نسبتا طولانی، احتیاج به لایه نسبتا ضخیم برای مسطح کردن روی دیوار، فرایند بسیار حساس در مرحله ساخت از معایبی هستند که می توان به آنها اشاره کرد. به دلیل حساسیت این نوع مصالح در زمان ساخت آلودگی های محیط می تواند بر آن ها اثر بگذارند. مطمئنا آلودگی ها می توانند سبب پایین آمدن کیفیت بلوک ها شوند. بنابراین بهتر است در دیوار چینی از بلوک سفالی استفاده نگردد.
بلوک سیمانی و انواع آن
بلوک های سیمانی، انواع متنوعی دارند. آنها یکی از پرکاربردترین انواع مصالح دیوارچینی هستند که در جای جای مختلف ساختمان کاربرد دارند.
با ترکیب سیمان، آب، ماسه و انواع سنگدانه ها بلوک سیمانی تولید می شود. بلوک های سیمانی را در دو دسته باربر و غیر باربر طبقه بندی می کنند. این دست مصالح در امور ساختمانی بیشترین کاربرد را دارند.
انواع بلوک سیمانی عبارتند از:
- بلوک سیمانی معمولی
- بلوک سیمانی سبک
- بلوک سیمانی سبک رده یک
- بلوک سیمانی رده دو
- بلوک سیمانی رده سه
- بلوک سیمانی رده چهار
- بلوک لیپر
- بلوک لیکا
- بلوک سنگ فرش
- بلوک گازی هبلکس
بلوک های سبک اتوکلاو شده ( هبلکس )
نحوه ساخت بلوک های سبک اتوکلاو شده ( هبلکس ) به گونه ای است که مقاومت بسیار بالایی در برابر فشارهای زیاد ساختمان داشته باشد. مقاومت بالا تنها یکی از مزایای این نوع مصالح دیوار چینی است. این نوع مصالح در برابر صوت و حرارت عایق فوق العاده خوبی هستند.
نام دیگر بلوک های سبک اتوکلاو، بتن هوادهی و هبلکس است. این نوع بلوک ها را از ترکیب سنگ دانه های ریز، ماده انبساطی و سیمان می سازند. وجود 80 درصد هوا و یا گاز در ترکیب این بلوک سبب می شود بلوک درست به مانند خمیر نان پف کرده و حجم بگیرد. مایع آماده سازی این نوع بلوک در کارخانه های تولیدی در قالب هایی به یک اندازه و یکسان می ریزند و اجازه می دهند تا فرم نهایی قالب را در مرحله ساخت به خود می گیرند. از پخت مخلوط ماسه سیلیسی یا سیلیس، سیمان، آهک، آب و پودر آلومینیم در فشار و دمای بالا بلوک اتوکلاو به دست می آید.
مطالعه مطالب بالا در وب سایت مهندس فرح زادی می توانید تفاوت انواع مصالح دیوار چینی را بدانید و تشخیص دهید. شما عزیزان می توانید برای دریافت سوالات خود و مشاوره رایگان از طریق راه های ارتباطی با ما در ارتباط باشید.
مقالات بیشتر:
آشنایی با معادن سنگ ایران - گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۲۸ شهریور ۱۴۰۱[…] انواع آجر دیوار چینی […]
سبک سازی در صنعت ساختمان - گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۲۸ شهریور ۱۴۰۱[…] مرحله در سفت کاری، ساخت دیوار چینی می باشد. بهتر است بدانید برای ساخت دیوار چینی بایستی از […]
متره برآورد بخش های ساختمان - گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۲۸ شهریور ۱۴۰۱[…] در بخش قبل به خوبی به محاسبات سرانگشتی متر و وزن اسکلت، دیوار چینی و سقف و … پرداختیم. در این بخش قرار است قیمت اجزای […]