به طور معمول به منظور متصل کردن اجزای سازه های فولادی از پیچ کاری و جوشکاری استفاده می گردد. در ساختمان سازی اگر از ستون های بسیار با کیفیت استفاده شود، اما اتصالات به یکدیگر با دقت انجام نشود، پس از آن ضررهای مالی و جانی به دنبال خواهد داشت. ما در این مطلب در وب سایت مهندس فرحزادی قصد داریم به موضوع انواع اتصالات سازه های فولادی بپردازیم.

بازسازی و اجرای دکوراسیون داخلی 

انواع سازه های فولادی

قبل از اینکه به انواع اتصالات سازه های فولادی بپردازیم، باید بدانید سازه فلزی جزو کاربردی ترین مصالح ساختمانی به شمار می رود. بهتر است بدانید فولاد از آلیاژ است. آلیاژ نیز از کربن و آهن درست شده است. فولاد یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی به شمار می رود. توجه داشته باشید سازه های فولادی جایگاه بسیار بالایی در ساخت و ساز دارند. از جمله مهم ترین انواع سازه های فلزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سازه فولادی خرپا
  • سازه فولادی معلق
  • سازه فولادی پوسته ای
  • سازه فولادی قابی

مصالح کاربردی در سازه های فولادی

انواع اتصالات سازه های فولادی در ساخت و ساز کاربرد بسیار زیادی دارند. در ادامه قصد داریم به ابزار بسیار کاربردی در سازه های فولادی بپردازیم. این روزها فولاد جزو اصلی ترین مصالح ساختمانی در دنیا به شمار می رود و در ساخت سازه های فولادی کاربرد بسیار زیادی دارد. از مهم ترین ویژگی های فولاد می توان به شکل پذیری و مقاومت بالای آن اشاره کرد. به همین خاطر یک مصالح بسیار کاربردی در امر ساختمان سازی به شمار می رود. اگر شما فولاد را خم کنید، به راحتی گرم می شود. این پروسه باعث تغییر بعضی از ویژگی های فولاد می شود. پس از آن ممکن است فولاد شکسته شود. به یاد داشته باشید فولاد قابل اشتعال نمی باشد. این ویژگی، فولاد را به یک وسیله کاربردی و مهم تبدیل کرده است. این ابزار در محیط هایی که درگیر آتش سوزی می شوند، بسیار مناسب می باشد.

در بخش قبل به این موضوع اشاره کردیم که انواع اتصالات سازه های فولادی در ساخت و ساز کاربرد فراوانی دارند. در این بخش به اجزای سازه های فولادی می پردازیم. اجزای سازه فولادی به سه نوع دسته بندی می شوند: ستون ها، اجزای کششی و تیرها.

انواع اتصالات در سازه های فولادی

در این بخش به انواع اتصالات سازه های فولادی می پردازیم. در قدیم یک از مهم ترین ابزارهایی که برای اتصال سازه های فولادی استفاده می شد، پرچ بوده است. ولی این روزها برای اتصال بهتر اجزای فولادی بایستی از پیچ استفاده شود. پیچ ها باعث می شوند که قطعات به خوبی به یکدیگر جوش بخورند. شیوه درست اتصال سازه های فولادی جزو اصلی ترین اقدامات در ساخت سازه محسوب می شوند. البته انتخاب نوع ابزار را نمی توان نادیده گرفت. متداول ترین انواع اتصالات سازه های فولادی عبارتند از :

  • اتصالات جوشی
  • اتصالات پرچی
  • اتصالات پیچی

نحوه اتصال جوشی در سازه های فولادی به چه شکل می باشد؟

از انواع اتصالات سازه های فولادی می توان به اتصالات جوشی اشاره کرد. در این نوع اتصال اجزا مورد نظر باید به وسیله جوش به یکدیگر وصل شوند. بهتر است بدانید اتصالات جوشی انواع مختلفی دارند که عبارتند از : جوش شیاری، جوش کام، جوش ماهیچه ای و جوش انگشتانه. بهتر است بدانید جوش نبشی یا ماهیچه ای به نسبت جوش شیاری ضعیف تر است. ولی این جوش از استحکام بسیار بالایی برخوردار می باشد. کارکرد آن نیز بسیار زیاد می باشد و جزو پر کاربردترین انواع جوش ها به شمار می رود.جوش کام و جوش انگشتانه هزینه فراوانی دارند. علاوه بر این در انتقال نیروهای کششی عمود بر سطح بسیار ضعیف عمل خواهند کرد. یک نکته بسیار مهم که باید به یاد داشته باشید، این است که کیفیت اتصالات جوشی به مهارت و تجربه جوشکار نیز بستگی دارد.

نحوه اتصال پرچی در سازه های فولادی چگونه می باشد؟

خوب است بدانید از انواع اتصالات سازه های فولادی می توان به میخ پرچ اشاره کرد. این ابزار جزو قدیمی ترین ابزار اتصال در سازه های فولادی محسوب می شود. اتصالات فولادی در قدیم فقط با جوشکاری و پرچ کاری صورت می گرفت. اما با گذشت زمان، به جای اینکه از پرچ ها استفاده شود، پیچ های با کیفیت و مقاومت بسیار بالا مورد استفاده قرار می گرفت . لازم به ذکر است بدانید میخ پرچ از سه قسمت تشکیل شده است که عبارتند از:

  • تنه و دم
  • کلاهک
  • شنک

اتصال پرچی در سازه های فولادی

از انواع اتصالات سازه های فولادی می توان به بخش مهم پرچ کاری اشاره کرد. در این مرحله از میخ پرچ به راحتی استفاده می شود. پرچ ها دو نوع دارند: بلند و کوتاه. تنه میخ پرچ از فولاد ساخته شده است، که مقاومت بسیار بالایی دارد. ساختار آن به طور کامل تو خالی است. برای آغاز این پروسه باید قطعاتی که به یکدیگر متصل شوند، سوراخ شوند. پس از آن با حرارت نسبتا بالا میخ پرچ بلند داغ می شود، پس از چند لحظه از داخل سوراخ ها عبور می کند. پس از این مرحله درون دستگاه پرچ، میخ پرچ کوتاه دقیقا روبروی دم میخ بلند قرار می گیرد.

اتصالات پیچی در سازه های فولادی چگونه مورد استفاده قرار می گرفت؟

از کاربردی ترین انواع اتصالات سازه های فولادی می توان به پیچ اشاره کرد. لازم به ذکر است بدانید پیچ کاری به پروسه ای می گویند که توسط مهره و پیچ اجزا به یکدیگر وصل شوند. برای متصل نمودن بخش های گوناگون باید از پیچ و مهره استفاده گردد. برای اتصالات سازه های فولادی، باید از پیچ هایی استفاده شود که مقاومت بسیار بالا داشته باشند. از مهم ترین مزیت های اتصالات پیچی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • در زمان انجام این فرآیند هیچگونه صدایی تولید نمی شود.
  • پروسه پیچ کاری در مکان هایی که کوچک هستند نیز انجام می شود.
  • استفاده نمودن از اتصالات پیچی سرعت ساخت سازه را تا حد زیادی بالا می برد. پس از آن عملیات نصب بسیار سریع صورت می گیرد. این مهم ترین مزیت اتصالات پیچی می باشد.

مقالات بیشتر: 

بازسازی واحد مسکونی 

مدیریت پیمان

بازسازی ساختمان اداری