انواع جنس کابینت آشپزخانه کدام است؟

انواع جنس کابینت و دانستن تفاوت های میان آنها یکی از نکات مهم در هنگام خرید کابینت و یا انتخاب سبک کابینت برای شروع طراحی آشپزخانه و بازسازی خانه می باشد. در این مقاله از وبسایت مهندس فرح زادی قصد داریم ضمن معرفی انواع جنس کابینت مزایا و معایب هرکدام را بازگو نماییم تا بتوانید با آسودگی خاطر و با توجه به بودجه خود کابینت مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

قطعاً تا به حال انواع جنس کابینت را از زبان فروشنده ها شنیده اید. در این میان فروشنده هایی هستند که با کمی شیطنت ممکن است به دلیل نا آگاهی شما، جنسی را به عنوان جنس دیگری به شما غالب نمایند. بنا بر این از من به شما نصیحت که هیچگاه بدون آگاهی و سرچ دقیق برای خرید اقدام نکنید. شما با سرچی در اینترنت و کمی مطالعه در مورد انواع جنس کابینت و تفاوت میان آنها می توانید درست مانند یک حرفه ای کابینت مورد نظر خود را انتخاب نمایید بدون آنکه بعدها پشیمان شوید. در نتیجه توصیه می کنم تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

انواع جنس کابینت مهندس فرح زادی

انواع جنس کابینت که در 10 سال اخیر به وفور استفاده شده اند، از جمله کابینت های چوبی، ام دی اف، استیل، های گلاس، لمی گلاس، انزو، ممبران، کُرین و فَرامید هستند. البته کابینت های فلزی نیز در گذشته استفاده می شد که با گذشت زمان و کم کم، کابینتی از رده خارج شناخته شده است و دیگر اجرا می گردد.

جنس کابینت را با توجه به چه مواردی انتخاب نماییم؟

اولین و مهمترین نکته در انتخاب جنس کابینت بودجه فرد برای تعویض کابینت و بازسازی آشپزخانه می باشد. بعد آن نوبت توجه به کاربری محیط می گردد. برای مثال از کابینت های استیل که دوام و مقاومت بالایی دارند در آشپزخانه های صنعتی و رستوران ها استفاده می نمایند.

از همه مهمتر اینکه سبک دکوراسیون داخلی نیز در انتخاب جنس کابینت بسیار تاثیر گذار است. برای مثال اگر کارفرما سبک مدرن را بپسندد، برخی از جنس های کابینت که مناسب سبک مدرن هستند به او معرفی می گردد و یا اگر سبک کلاسیک و نئو کلاسیک را انتخاب نماید یک سری از جنس کابینت دیگر مانند چوب به ایشان پیشنهاد خواهد شد. به عبارت دیگر شما عزیزان می توانید برای کابینت آشپزخانه کلاسیک از جنس کابینت تمام چوب، ام دی اف رنگ شده، ام دی اف روکش چوب، انزو، ممبران استفاده نمایید و برای طراحی مدرن آشپزخانه، جنس کابینت ام دی اف، های گلاس، لمی گلاس، روکش ملامینه و فرامید انتخاب کنید.

انواع جنس کابینت مهندس فرح زادی

انواع جنس کابینت : کابینت فلزی و کابینت استیل

اگر شما شخصی در دهه 60 هستید که این مقاله را می خوانید به طور حتم کابینت های فلزی را در خانه خود و یا اقوام دیده اید. کابینت های فلزی تا قبل از دهه 1370 بسیار در ساخت و سازها و بازسازی آشپزخانه اجرا می شد اما به دلیل معایب آن رفته رفته از دور خارج شد و کابینت های ام دی اف جای کابینت های فلزی را به طور کامل گرفت. البته این نکته خالی از لطف نیست که این را بازگو نماییم، کابینت های فلزی به دلیل مواد اولیه و استفاده از فلزات ارزان بسیار قیمت مناسبی دارند.

انواع جنس کابینت کابینت استیل

مزایای کابینت فلزی و کابینت استیل

دوام بالا، استحکام، قابلیت شست و شو و همچنین قیمت بسیار ارزان به نسبت انواع جنس کابینت های دیگر از جمله مزایای کابینت های فلزی است که شاید هنوز هم کسانی را ترغیب نماید تا از کابینت های فلزی طرفداری نمایند.

معایب کابینت فلزی

احتمال زنگ زدگی، داشتن سر و صدای بالا به هنگام باز و بسته کردن در کابینت و همچنین جابه جایی ظروف، احتمال بالای زنگ زدگی و پوسیدگی و ریزش رنگ کابینت، محدود بودن تنوع در طرح و مدل های کابینت از جمله معایب کابینت های فلز به شمار می رود.

کابینت های فلزی قدیمی معمولاً از ورقه های آهنی ساخته می شدندکه این معایب را به دنبال داشتند اما امروزه کابینت های فلزی از ورقه های گالوانیزه، آلومینیوم، استیل و آلیاژهای استیل و همچنین ورقه های فولادی نیز ساخته می شوند که البته به نسبت قیمت بالاتری در بازار عرضه می گردند و از کیفیت بالاتر و مقاومت بیشتری برخوردار هستند و نسبت که کابینت هایی فلزی ( دارای فلز آهن ) طول عمر طولانی تری خواهند داشت. از این رو از این کابینت ها در رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی استفاده می نمایند.

کابینت فلزی انواع جنس کابینت

انواع جنس کابینت : کابینت ام دی اف ( MDF )

کابینت ام دی اف رایج ترین جنس کابینت در خانه ها می باشد. کابینت ام دی اف از ورقه های ام دی اف ساخته شده و قیمت بسیار اقتصادی دارد. در کابینت هایی از جنس ام دی اف تمام بدنه کابینت یعنی ( درب ها، تاج و پا خور کابینت ) از ام دی اف هستند که برای استحکام بیشتر از روکش ملامینه نیز برای آن استفاده می نمایند. همچنین معمولاً صفحه روی کابینت را برای زیبایی و هم افزایش استحکام با سنگ طبیعی و یا روکشی از کورین می سازند.

انواع جنس کابینت اجرای کابینت ام دی اف

مزایا کابینت ام دی اف

از کابینت ام دی اف می توان در طرح ها و رنگ های مختلف استفاده نمود و همچنین این کابینت از قیمت مناسبی به نسبت جنس های دیگر کابینت دارد. این کابینت به دلیل بافت نرمی که دارد در ابزار زنی بسیار راحت و علاوه بر آن نصب راحتی دارد.

معایب کابینت ام دی اف

یکی از مشکلات اصلی کابینت ام دی اف داشتن بافت نرم و همچنین مقاومت پایین در برابر روطوبت می باشد که باعث تخریب بافت کابینت و لایه لایه شدن ورق ام دی اف نیز می شود.

انواع جنس کابینت : کابینت های گلاس

کابینت های گلاس یکی دیگر از جنس های کابینت می باشد که بیسار مورد توجه قرار دارد. کابینت های گلاس در اصل کابینتی از ورق های ام دی اف با روکش براق و شیشه ای های گلاس می باشد که علاوه بر افزایش مقاومت زیبایی بسیاری به کار می بخشد. در واقع های گلاس پلاستیکی است که یک لایه نازک پلی گلاس روی آن قرار می گیرد. پلی گلاس نیز نوعی پلاستیک براق و شفاف با ظاهری شیشه ای می باشد که بسیار مقاوم تر و سبک تر از شیشه می باشد. این کابینت در طراحی های آشپزخانه به سبک مدرن بسیار مورد استفاده است و دارای انواع گوناگونی مانند کابینت هایگلاس مات، کابینت هایگلاس براق، هایگلاس اکلیلی و یا ساده و سوپر مات می باشد.

انواع جنس کابینت کابینت های گلاس

مزایای کابینت هایگلاس

از مزایای کابینت هایگلاس می توان به زیبا و لوکس بودن و مقاومت بالای آن اشاره داشت.

معایب کابینت هایگلاس

کابینت های گلاس، کابینتی خش پذیر است و امکان باقی ماندن لک روی آن در صورت مراقبت نادرست، زیاد می باشد. همچنین تشخیص نوع مرغوب و ضعیف آن از هم کمی دشوار است و به سادگی قابل تشخیص نخواهد بود.

انواع جنس کابینت : کابینت لمی گلاس

کابینت لمی گلاس نیز مانند کابینت های گلاس جزء دسته کابینت های براق و لوکس قرار می گیرد این کابینت از یک برند مشابه ترک گرفته شده است و تفاوت آن با کابینت های گلاس در روکش آن می باشد. کابینت های گلاس از روکش با جنس پلکسی گلاس است اما کابینت لمی گلاس دارای روکش PVC ( روکش پی وی سی یک نوع پلاستیک با مقاومت است که در صنایع مختلف به خصوص ساختمان سازی و دکوراسیون داخلی استفاده می گردد. ) می باشد.

طراحی و اجرای کابینت لمی گلاس مهندس فرح زادی

مزایای کابینت لمی گلاس

کابینت لمی گلاس دارای تراکم بالا و مقاومت در برابر ضربه می باشد. این کابینت قابل بازیافت است و در برابر تغییر رنگ و لکه نیز از مقاومت بالایی برخوردار است.

انواع جنس کابینت : کابینت فرامید

کابینت فرامید نیز در اصل یک روکش فرامید بر ام دی اف می باشد. روکش فرامید برگرفته شده از ورق های کلیاف ایتالیا است که با برند فرامید در ایران تولید شده است. از مزایای این کابینت می توان به تنوع در طرح و رنگ این کابینت و همچنین مقاومت آن اشاره داشت.

انواع جنس کابینت کابینت فرامید

بیشتر بخوانید : طراحی نمای ساختمان

انواع جنس کابینت : کابینت ممبران

کابینت ممبران در واقع کابینتی از جنس ام دی اف یا روکش پی وی سی می باشد که با دستگاه CNC پر از حکاکی و برآمدی و جزئیات ریز می شود. از این رو کابینت ممبران جزء آن دسته از کابینت های لوکس و مجلل می باشد و بیشتر در سبک طراحی کلاسیک جا دارد. کابینت ممبران به کابینت های وکیوم نیز معروف است.

انواع جنس کابینت کابینت ممبران

مزایای کابینت ممبران

کابینت ممبران دارای طرح ها و مدل های منتوع بوده و تمیز کردن آن به راحتی صورت می گیرد. مقاومت کابینت های ممبران در برابر حرارت و رطوبت بسیار بالا می باشد.

انواع جنس کابینت : کابینت روکش چوب و کابینت تمام چوب

کابینت های روکش چوب و تمام چوب جزء آن دسته از کابینت های لوکس و گران قیمت است. بعد از کابینت های فلزی، کابینت های چوبی جای آن را گرفت. طرح و تنوع کابینت های چوبی و همچنین طبیعی بود آن زیبایی زیادی به محیط آشپزخانه می بخشد. اما به دلیل غیر اقتصادی بودن و زمان طولانی برای ساخت کابینت چوبی رفته رفته تنها معدود افرادی به سمت کابینت چوبی می آیند.

انواع کابینت آشپزخانه کابینت روکش چوب
نمونه کابینت روکش چوب

 

کابینت چوب انواع جنس کابینت
نمونه کابینت تمام چوب

انواع جنس کابینت : کابینت انزو ( پوششی )

کابینت انزو یک جنس کابینت خاص است که اولین بار در کشور ایتالیا ساخته شد. این کابینت نوع خاصی از کابینت پولیشی است که به دو صورت رنگ شده و روکش PVC وکیوم تولید می گردد. باید گفت که ظرافت کابینت انزو رنگ شده از کابینت وکیوم آن بیشتر می باشد و زیباتر جلوه می نماید.

انواع جنس کابینت کابینت انزو

اجرای جنس های مختلف کابینت در پروژه های مهندس فرحزادی

در اینجا به کابینت با جنس های مختلف که در پروژه های گوناگون اجرا شده است اشاره می نماییم. این کابینت ها مطابق نظر، بودجه و سبک دکوراسیون داخلی کارفرما طراحی و اجرا شده است. با گروه طرح ساخت مهندس فرح زادی همراه باشید.

  • اجرای پروژه بازسازی دروس محسنیان

کابینت های این پروژه از روکش طبیعی چوب با رنگ وایت واش و صفحه کابینت از جنس کورین اجرا شده است.

  • اجرای پروژه بازسازی دروس بهستان سوم

این کابینت از جنس ام دی اف گرندوود و سوپر مات با صفحه کابینت کوارتز اجرا شده است.

اجرای کابینت و بازسازی منزل

اجرای پروژه بازسازی کابینت

  • اجرای پروژه بازسازی دروس دولت شاهی

جنس کابینت اجرا شده از روکش چوب طبیعی و رنگ وایت واش به همراه صفحه روی کابینت از جنس کوارتز می باشد.

بازسازی پروژه بازسازی دروس دولت شاهی

  • اجرای پروژه بازسازی دروس میدان احتشامیه

این کابینت، کابینت ممبران می باشد و صفحه روی کابینت آن از جنس کورین انتخاب شده است.

اجرای کابینت

اجرای کابینت مهندس فرح زادی

بازسازی

  • اجرای پروژه بازسازی هروی مظفریان

این کابینت از جنس ام دی اف گرندوود و هایگلاس می باشد همچنین جنس صفحات کابینت نیز از جنس ام دی اف انتخاب شده است.

جنس کابینت

انجام پروژه بازسازی

مقایسه قیمت کابینت ها از نظر جنس

به طور کلی کابینت های فلزی از تمام کابینت ها ارزان تر و مقرون به صرفه تر است پس از آن کابینت های ام دی اف معمولی با ورق ملامینه است که دارای قیمت اقتصادی می باشد. کابینت های ام دی افی که با روکش های دیگر مانند های گلاس و فرامید وارد بازار شده اند قیمت بیشتری خواهند داشت. کابینت های وکیومی مانند ممبران و کابینت های انزو پلیشی به شرط اصل بودن از تمام کابینت ها قیمت بالاتری دارد. از همه گران تر و غیر اقتصادی تر هم کابینت های تمام چوب می باشد که قابلیت رنگ شدن دارند.

جمع بندی

با توجه به صحبت هایی که در بالا داشتیم به طور کلی می توان انواع جنس کابینت ها را به چند دسته کابینت های فلزی و آلیاژی از فلزات، کابینت های تمام چوب، کابینت های انزو پولیشی، کابینت های ام دی اف معمولی با روکش ملامینه و کابینت های ام دی اف با روکش های لوکس های گلاس، پلی گلاس، فرامید، پلی گلاس سوپر مات و کابینت های وکیومی مانند ممبران می باشد.

مقالات مرتبط:

بازسازی

اشتباهات بازسازی

بازسازی ساختمان اداری