آشنایی با انواع سنگ ساختمانی

بهتر است بدانید سنگ ها جزو کاربردی ترین و مهم ترین مصالح ساختمانی محسوب می شوند. سنگ هایی که برای دیوارهای شالوده استفاده می شود به طور غیر هندسی و نامنظم در کنار یکدیگر قرار می گیرند. در این نوشتار ما سعی داریم با موضوع انواع سنگ ساختمانی بیشتر آشنا شویم.

پیش از این که به مبحث مهم انواع سنگ ساختمانی بپردازیم باید بدانید سنگ های ساختمانی ویژگی های منحصر به فردی دارند. از مهم ترین ویژگی آنها می توان به ماندگاری بالا، مقاومت زیاد در مقابل رطوبت و حرارت و مقاومت بالا در برابر تغییرات آب و هوایی اشاره نمود. ثبات رنگ نیز از دیگر ویژگی های سنگ ساختمانی محسوب می شود. لازم است بدانید کاربرد سنگ ها برای زیرسازی جاده ها، دیوارها، کف پیاده رو و خیابان، نماسازی و بازسازی و پوشش دیوار بیرونی ساختمان ها می باشد. سنگی که برای کف سازی و پلکان ها استفاده می شود، باید حتما در برابر ضربه و سایش مقاوم باشد. برای نمای ساختمان ها حتما باید از سنگ های مقاوم و ماندگار استفاده شود. این سنگ ها در برابر عوامل محیطی و تغییرات آب و هوایی نباید هیچگونه آسیبی ببینند.

نگاهی به موضوع سنگ گرانیت

در این بخش قرار است به انواع سنگ ساختمانی بپردازیم. از مهم ترین سنگ ها می توان به سنگ گرانیت اشاره کرد. سنگ گرانیت از سخت و متراکم شدن توده مذاب ایجاد می شود. بهتر است بدانید مواد مذاب می توانند به راحتی در درون زمین و یا در حین فوران آتشفشان روی سطح زمین ایجاد می شوند. لازم به ذکر است بدانید ترکیب شیمیایی سنگ های گرانیت عبارتند از میکا، فلدسپات، کوارتز و پلاژیوکلاز. میزان سیلیس و کوارتز مقاومت سنگ های گرانیت را افزایش داده است. محل کاربرد سنگ گرانیت در اماکن پرتردد می باشد.

از مهم ترین مزایای انواع سنگ ساختمانی مانند سنگ گرانیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنگ گرانیت دارای مقاومت بسیار بالا می باشد.
  • دوام و ماندگاری زیادی دارد.

از مهم ترین معایب انواع سنگ ساختمانی مانند سنگ گرانیت می توان موارد زیر را نام برد:

  • ساب پذیری بسیار ضعیفی دارد.
  • هزینه فرآوری آن بسیار بالا می باشد.
  • تنوع رنگی این نوع سنگ ها بسیار پایین است.

نگاهی به موضوع سنگ تراورتن

از انواع سنگ ساختمانی می توان به سنگ تراورتن اشاره نمود. تراورتن یک سنگ رسوبی می باشد که بافت آن حاوی فرج و خلل است. این سنگ ویژگی های بیشماری دارد. محل کاربرد سنگ تراورتن در درون و بیرون ساختمان ها می باشد. طراحی داخلی ساختمان ها با سنگ تراورتن بسیار جذاب و دلنشین می شود. بیشتر تولیدکنندگان تلاش می کنند عمر مفید بناها و ساختمان های خود را با انتخاب سنگی مثل تراورتن بالا ببرند. خوب است بدانید در ایران معادن متنوعی برای استخراج سنگ تراورتن یافت می شود. از مشهورترین آنها می توان تراورتن آتش کوه، تراورتن عباس آباد و تراورتن حاجی آباد را نام برد. شاید برایتان جالب باشد استالاگمیت و استالاکتیت جزو سنگ های تراورتن به شمار می روند که بافت آنها متخلخل و چشم نواز می باشد.

از مهم ترین معایب انواع سنگ ساختمانی مانند سنگ تراورتن عباس آباد می توان گفت که قیمت آن کمی بالا می باشد. بهتر است بدانید قیمت این نوع سنگ به عوامل زیادی وابسته است. هر چقدر موج های این سنگ کمتر و رنگ این سنگ روشن تر باشد، قیمت آن نیز بیشتر می شود. تراورتن در همه جای ایران یافت نمی شود و تنها در برخی از مکان های خاص این نوع سنگ دیده می شود.

از مهم ترین مزایای انواع سنگ ساختمانی مانند سنگ تراورتن می توان به ماندگاری و طول عمر بسیار بالای آن اشاره کرد. مزیت های دیگر سنگ تراورتن عبارتند از:

  • این سنگ دارای رنگ ثابت می باشد.
  • تراورتن بافت فوق العاده ای دارد. به همین خاطرجزو محبوب ترین سنگ ها به شمار می رود.
  • این سنگ دارای صیقل کاری بسیار بالایی می باشد.

آشنایی با سنگ مرمریت

از انواع سنگ ساختمانی می توان به سنگ زیبای مرمریت اشاره کرد. یکی از زیباترین مصالح ساختمانی سنگ مرمریت می باشد. سنگ مرمریت جزو سنگ های دگرگونی محسوب می شود. توجه داشته باشید سنگ مرمریت از دولومیت، آراگونیت، کلسیت و منیزیت ساخته شده است. زیبایی و جذابیت این نوع سنگ فقط به خاطر روشن بودن آن نیست.

بلکه درجه شفافیت آن بسیار بالا می باشد. این سنگ کاربردهای بسیار زیادی دارد. محل کاربرد این سنگ ارزشمند در نمای داخلی و بیرونی ساختمان ها می باشد. مطالعات نشان می دهد در چشمه های آبگرم نیز سنگ مرمریت در کنار تراورتن دیده می شود.

از مهم ترین مزایای انواع سنگ ساختمانی مانند سنگ مرمریت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تمیز کردن و نگهداری سنگ مرمریت بسیار ساده است. شما می توانید با یک دستمال نمدار این سنگ را به خوبی تمیز نمایید.
  • سنگ مرمریت به هیچ عنوان گرد و غبار را به خود جذب نمی کند. علت این امر دارا بودن سطح صیقلی و صاف مرمریت می باشد.
  • بهتر است بدانید سنگ مرمریت نمی تواند گرما را به خود بگیرد. به همین علت سطح آن همیشه خنک می باشد. استفاده از مرمریت به عنوان کفپوش ساختمان ها موجب خنک شدن محیط می شود.

از مهم ترین معایب انواع سنگ ساختمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت این سنگ در مقایسه با سایر سنگ ها کمی گران است.
  • مرمریت در برابر ساییدگی و خراش نمی تواند از خود مقاومت بالایی نشان دهد.
  • بهتر است بدانید سنگ مرمریت در مقابل مواد اسیدی از خود واکنش نشان می دهد و پس از مدتی به آسانی درگیر خوردگی می شود.

مقالات بیشتر:

انواع سبک دکوراسیون داخلی 

سازه نگهبان خرپا 

نیلینگ چیست