خوب است بدانید در قدیم ساختمان ها با مصالح مختلفی از جمله سنگ، خشت و آجر ساخته می شد. این مصالح به شدت در برابر سرما و گرما مقاوم بودند. اما در مقابل عوامل خارجی مثل طوفان، زلزله و سیل مقاومت چندانی نداشتند. ما در این مقاله سعی داریم به موضوع مهم سبک سازی در صنعت ساختمان بپردازیم. پس با در وب سایت مهندس فرح زادی همراه باشید.

سبک سازی در صنعت ساختمان شامل چه مواردی می شود؟

سبک سازی در صنعت ساختمان به دو روش انجام می شود. نخستین راه این است که از نقشه های ساختمانی کمک بگیرید که مصالح سنگین در آن کمتر استفاده شده باشد. دومین راه حل استفاده کردن از مصالح سبک و مدرن می باشد. با پیشرفت تکنولوژی مدل های بهتری به بازار ورود پیدا کرده اند. لازم به ذکر است بدانید وزن هر ساختمانی به دیوارها، کف ها و ستون ها وابسته است. زمانی که وزن اسکلت کاهش پیدا می کند، در آن زمان سبک سازی در صنعت ساختمان اتفاق می افتد. پیمانکاران می توانند برای این کار از بتن سبک استفاده کنند. اسکلت بتنی از بتن و میلگرد ساخته شده است. برای اینکه اسکلت بتنی سبک یا فولادی شود باید حتما از بتن سبک استفاده کرد.

بررسی شیوه های سبک سازی در صنعت ساختمان

سبک سازی در صنعت ساختمان با چند روش زیر امکان پذیر می باشد، که در ادامه به آن می پردازیم:

  • تغییر اساسی پلان مربوط به معماری
  • در این روش کاهش جرم سازه صورت می گیرد.
  • چیدمان ستون ها با این روش تغییر زیادی پیدا می کند.
  • این روش به پیشگیری از پیچش سازه کمک فراوانی می کند.
  • تغییر سیستم با این روش امکان پذیر است. این روش بسیار کاربردی و مهم است.

ساختمان های فلزی و بتنی

در سبک سازی در صنعت ساختمان مصالح بتنی اهمیت بالایی دارد. خوب است بدانید ساختمان بتنی به ساختمانی می گویند که اسکلت آن از بتن باشد. بتن از شن، ماسه، میلگرد و سیمان ساخته شده است. یک نکته که باید به آن توجه کنید این است که کارایی اسکلت های بتنی بسیار طولانی می باشد. این نوع سازه دوام و ماندگاری بسیار بالا دارد. معمولا سازه بتنی برای 70 تا 80 سال نیز طراحی می شود. در مقابل ساختمان بتنی، ساختمان فلزی قرار دارد. همانگونه که از اسمش مشخص است، این نوع ساختمان از تیرهای اصلی و فرعی، میلگرد، ناودانی، پیچ و مهره و قوطی های ستونی ایجاد شده است. ساختمان های فلزی معمولا وزن کمی دارند. بهتر است بدانید ساختمان هایی که از جنس فلز هستند، معمولا عمر طولانی تری دارند.

سبک سازی اسکلت

در مبحث سبک سازی در صنعت ساختمان مقاوم کردن ساختمان بسیار اهمیت دارد. اصولا پیمانکاران از دو روش برای سبک سازی اسکلت استفاده می کنند. در صنعت معماری از مصالح ساختمانی مانند کاشی و آجر استفاده می کنند. تمام این مصالح به صورت سنتی نیز در بازار عرضه می شوند. همانطور که گفته شد ستون و دیوارها ساختمان را سنگین می کنند. شما می توانید با کاهش مصالح به سبک سازی اسکلت کمک فراوانی کنید.

سبک سازی در مرحله سفت کاری

در این بخش قرار است به سبک سازی در صنعت ساختمان در مرحله سفت کاری بپردازیم. خوب است بدانید سفت کاری ساختمان شامل چندین مرحله می باشد. در ادامه به آن بیشتر می پردازیم:

  • اولین مرحله گودبرداری و خاکبرداری زمین می باشد. در این مرحله باید زمین سریعا آماده شود.
  • مرحله دوم پی ریزی بنا بایستی حتما انجام شود. برای پی ریزی شیوه های مختلفی وجود دارد. مهم ترین و اصلی ترین روش که در ایران انجام می شود، بتن ریزی می باشد.

سبک سازی در مرحله سفت کاری

  • در مرحله سوم از سبک سازی در صنعت ساختمان بایستی ستون های اصلی در ساختمان اجرا شود. به همین خاطر باید قالب گیری انجام شود. پس از قالب گیری نوبت به ساخت ستون ها می رسد. بعد از اینکه آماده سازی پی صورت گرفت، ستون های اصلی که اغلب اوقات قوی تر هستند و بار بیشتری را تحمل می کنند؛ در نواحی ساختمان نصب می شود.
  • بعد از اینکه ستون های اصلی نصب شد، باید سقف و کف برای هر طبقه به صورت کامل اجرا شود. در این مرحله از شیوه های متنوعی نظیر دال بتنی، عرشه فولادی و طاق ضربی می توان کمک گرفت. این شیوه ها دارای مزیت های زیادی هستند. معمار خلاق و با تجربه می تواند با مهارت بالایی که دارد بنای مقاوم و مستحکم بسازد.
  • آخرین مرحله در سفت کاری، ساخت دیوار چینی می باشد. بهتر است بدانید برای ساخت دیوار چینی بایستی از پنلهای آماده، آجر و بلوک های سیمانی استفاده نمود.

سبک سازی در مرحله نازک کاری

از مراحل سبک سازی در صنعت ساختمان می توان نازک کاری را نام برد. نازک کاری آخرین مرحله برای ساخت یک ساختمان محسوب می شود. تایم انجام این مرحله به نسبت سفت کاری کمی طولانی تر می باشد. در ادامه به مراحل نازک کاری به صورت مختصر می پردازیم:

  • دیوار چینی: نخستین مرحله دیوارسازی است. در این مرحله دیوار با مصالح مختلفی مثل سنگ و آجر ساخته می شود.
  • شمشه گیری دیوارها: بعد از مرحله اول نوبت به شمشه گیری دیوارها می رسد. شما در ابتدا باید بلندترین نقطه را روی دیوار پیدا کنید. پس از آن به وسیله گچ و ماله یک نقطه صاف در آن مکان ایجاد کنید.
  • اندود کاری خاک و گچ: این مرحله به دو قسمت تقسیم می شود: داخلی و خارجی. در اندود کاری داخلی از خاک و گچ استفاده می شود. اما در اندود کاری خارجی از سیمان استفاده می گردد.
  • سفید کاری: این مرحله جزو مهم ترین مراحل سبک سازی در صنعت ساختمان به شمار می رود. به همین خاطر باید با دقت بیشتری انجام شود. ملاتی که به منظور سفید کاری از آن استفاده می شود، به نسبت خاک و گچ زودتر سفت می گردد.
  • کشته کشی روی دیوارها: به علت خشک شدن سریع گچ ها نمی توان سطح را خیلی دقیق صاف نمود. کشته ملات گچی می باشد که زود خشک نمی شود.
  • استفاده از قرنیز: قرنیز ها از رطوبت جلوگیری می کنند.
  • عایق کاری سرویس بهداشتی: عایق کاری دو مرحله دارد. عایق کاری دیوارها و عایق کاری سقف.
  • اجرای سقف: در این مرحله سقف به صورت دقیق اجرا می شود.
  • نمای ساختمان: یکی از مراحل بسیار مهم در نازک کاری طراحی نما می باشد.

مقالات بیشتر:

بازسازی منزل مسکونی

مدیریت پیمان

بازسازی صفر تا صد اداری