
راهنمای کامل خرید میلگرد
انواع میلگرد و کاربرد آن
یکی از پر فروش ترین و اساسی ترین مقاطع فولادی که نیاز مهم برای ساخت و احداث هر ساختمانی است انواع میلگرد ها هستند.
میلگردها را در انواع مختلف تولید می کنند. به طور قطع هر یک از انواع مختلف میلگرد کاربرد های مختص به خود را در ساختمان سازی دارند.
انواع میلگرد عبارتند از:
- ساده
- آجدار
- کلاف
میلگردها در ساختار و نوع شکل نیز با یکدیگر متفاوت هستند. اولین شاخصه تفاوت میلگردها در سایز آنهاست.
در مورد ظاهر میلگرد، باید گفت که تمامی میلگردها پروفیلی با سطح مقطع دایره ای شکل هستند که جنس های مختلفی از آنها در بازار مصالح ساختمانی وجود دارد. میلگردهای فولادی معمولی ترین نوع از بین انواع گوناگونی است که تولید شده است. از میلگردهای فولادی بیشتر در پروژه های ساختمانی استفاده می شود.
انواع مختلف میلگردهای تولید شده در بازار مصالح ساختمانی در ایجاد استحکام در ساختمان کاربردهای فراوانی دارند. اگر برای ساخت پروژه ساختمانی به دنبال انواع میلگرد هستید در این مقاله شما را با انواع مختلف میلگرد آشنا می کنیم تا بتوانید بسته به نیاز پروژه مناسب ترین کالا را تهیه کنید.
کاربرد انواع میلگرد
از پرکاربردترین انواع میلگرد هایی که در صنعت ساختمان سازی بیشترین استفاده را دارند نوع ساده و آجدار آن است. تحمل فشار و همچنین انتقال فشار وارده به ساختمان از وظایف اصلی این مقاطع فولادی است. تصور عموم بر این است که از این مقاطع فولادی تنها در ستون های بتنی استفاده می شود. این فکر کاملا اشتباه است. چرا که از پایین ترین قسمت ساختمان ( فونداسیون ) تا بالاترین قسمت و همچنین ستون های بنا و شکل گیری اسکلت ساختمان انواع میلگردها کاربرد های فراوانی دارند. بنابراین اگر بگوییم که انواع مختلف میلگردها در شکل گیری و استحکام بخشیدن به جای جای بنا نقش اساسی ایفا می کنند سخنی به گزاف نگفته ایم.
میلگردهای ساده
همانطور که از نام این مقطع فولادی مشخص است میلگرد ساده سطحی صاف و بدون آج داشته و با قطری معادل 6 تا 50 میلیمتر در بازار مصالح و آهن آلات ساختمان عرضه می شود.
برش و همچنین خم کردن میلگردهای ساده به راحتی انجام می شود. بنابراین از این مقاطع فولادی با چنین خاصیتی در ساخت پل و دیگر سازه های سنگین بیشتر استفاده می شود.
مهمترین کاربردهای میلگرد ساده
- ساخت اتصالات صنعتی
- ساخت اتصالات ساختمانی
- ساخت قطعات اتومبیل سازی
- ساخت اتصالات زیر بنایی، جاده و بزرگراه
میلگردهای آجدار
امروزه از میلگردهای آجدار به شکل گسترده در امر ساختمان سازی و پروژه های گوناگون بیشترین بهره برده می شود. از نظر شکل ظاهری این مقاطع فولادی برعکس نوع میلگرد ساده، در روی سطح میله آج و فرو رفتگی هایی وجود دارد. مزیت وجود آج در این نوع مقاطع فولادی، استحکام بیشتر، عدم فرسودگی و خوردگی میلگرد در درون بتن است. بنابراین در میلگردهای آجدار فولاد عملکرد بهتری خواهد داشت.
اصلی ترین و مهمترین نقش میلگردهای آجدار، بالا بردن میزان مقاومت کششی سازه های بتنی است. قطر این نوع مقاطع فولادی در بازار تولید آهن آلات ساختمان 6 تا 50 میلیمتر است. میلگرد ترمکس که یکی از نمونه میلگردهای آجدار است در بین انواع دیگر میلگرد از مقاومت بیشتری برخوردار است. این نوع مقاطع فولادی در مجاورت سیمان مسلح مقاومت بسیار خوبی ایجاد می کند.
کاربردهای مهم میلگردهای آجدار
- استفاده از این نوع میلگرد در انواع مختلف سازه های بتنی مثل پل ها، ساختمان های بلند، برج ها و ایستگاه های اتوبوس بسیار کاربردی است.
- استفاده در تمامی سازه های فولادی برای تقویت و استحکام بیشتر سازه و همچنین بالا بردن مقاومت سازه در برابر زلزله و بلایایی از این دست تولید بتن مسلح مهم ترین دلیل استفاده و به کارگیری از این مقاطع فولادی در امر ساخت و ساز است. از آنجا که بتن مقاومت کششی پایینی دارد، می توان به راحتی توسط میلگرد آجدار این ضعف را مرتفع کرد. میلگردهای آجدار به خوبی این ضعف بتن را کاور خواهند کرد و از تخریب بتن به خوبی جلوگیری می کنند.
تقسیم بندی از نظر جنس و کاربرد
انواع گوناگون دیگری از میلگرد وجود دارد که هر یک از آنها کاربرد متفاوت و جداگانه ای دارند که عبارتند از:
- میلگردهای کربن دار ( میلگرد پایه سیاه )
- میلگردهای گالوانیزه
- میلگردهای فولاد ضد زنگ
- میلگردهای فایبرگلاس پلیمر
- میلگردهای اروپایی ( منگنز، آلیاژی، کربن، سیلیکون و …)
- میلگردهای اپوکسی پوشش داده شده
میلگرد با فولاد پرکربن نیز به میلگردهای سیاه اطلاق می شود که بیشتر مناسب مناطق است که آب و هوایی مرطوب دارند. مطمئنا این نوع میلگرد بهترین گزینه برای ساخت و ساز است.
میلگرد گالوانیزه مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارد از این رو بسیار گرانتر است.
میلگرد فولادی ضد زنگ هم 1500 برابر مقاومت بیشتری از سایر انواع آن دارد. به طور قطع با توجه به این ویژگی منحصر به فرد میلگرد فولادی ضد زنگ، قیمت این نوع میلگرد بالاتر از نوع های دیگر خواهد بود.
میلگرد فایبرگلاس پلیمر در مقابل سولفات ها، زنگ زدگی و کلریدها مقاومت بالایی دارد. این نوع میلگرد نیز در پروژه های گوناگون ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
میلگرد اروپایی از منگنز ساخته شده و از قابلیت خم شوندگی بالایی برخوردار است. این نوع میلگرد برای مناطقی که زلزله خیز است و طوفان و گردوغبار زیاد است مناسب نیست.
میلگرد فایبرگلاس پلیمر در مقابل انواع سولفات ها، زنگ زدگی و کلریدها مقاومت بالایی دارد.
میلگرد پوشش داده شده با اپوکسی نیز در مناطقی که خطر خوردگی فلزات در آنجا وجود دارد مورد استفاده است.
با توجه به اهمیت بالای استفاده از انواع مختلف میلگرد در ساختمان سازی برای بالا بردن مقاومت سازه ها، متوجه شدیم که هر یک از انواع میلگرد کاربردهای متفاوتی دارند. بنابراین صاحبان پروژه های مختلف ساختمانی و عمرانی می بایست، بهترین نوع از این مقاطع فولادی را که مناسب پروژه و همچنین شرایط آب و هوایی آنهاست، انتخاب کنند. تا از پرداخت هزینه های اضافه جلوگیری شود و استحکام بنا نیز به خطر نیفتد.
مقالات مرتبط
بتن: عنصر اصلی ساخت و ساز - گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۱۷ شهریور ۱۴۰۱[…] انواع میلگرد […]
سبک سازی در صنعت ساختمان - گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۱۷ شهریور ۱۴۰۱[…] این کار از بتن سبک استفاده کنند. اسکلت بتنی از بتن و میلگرد ساخته شده است. برای اینکه اسکلت بتنی سبک یا فولادی شود […]