سقف کاذب و کاربرد آن در ساختمان

در این مقاله از وبسایت مهندس فرح زادی قصد داریم درمورد انواع سقف کاذب صحبت کنیم. سقف کاذب چیست و دقیقا چه کاربردی دارد؟ همچنین امروزه از سقف کاذب در امور بازسازی نیز بسیار کاربردی است و به خانه زیبایی خاصی می بخشد. علاوه بر آن می توان گفت گچبری‌های پر زحمت گذشته جای خود را به انواع سقف کاذب داده است و امروزه اجرای آن به یکی از جذاب‌ترین روش‌ها در  سبک های دکوراسیون داخلی ساختمان تبدیل شده است. طرح و نقش‌های اجرای سقف کاذب بنا به سلیقه مشتری مورد توجه قرار می‌گیرد. به عنوان مثال؛ متقاضی طرح و نقشه‌هایی را از فضای مجازی یا مکان‌های دیگر جستجو کرده و به معماران داخلی نشان می‌دهد. معماران نیز وظیفه دارند تا همان طرح را بر روی سقف ساختمان و بنا پیاده کنند. به این روش سفارشی سازی گفته می‌شود. زیرا بر اساس سفارش مشتری انجام می‌گیرد.

سقف کاذب و اجرای آن چگونه است؟

همان طور که می‌دانید سقف‌های کاذب پوششی برای سقف‌های اصلی خانه هستند. به بیان ساده‌تر؛ این نوع سقف‌ها یک عنصر خارجی هستند که بر روی سقف اصلی خانه اجرا می‌شوند. جنس سقف‌های کاذب غالبا از گچ، پی وی سی، فلز، کامپوزیت و متریال‌های ترکیبی دیگر است. در حالت کلی می‌توان گفت؛ انواع سقف کاذب به دو نوع رابیتس و کناف تقسیم می‌شود.

انواع سقف کاذب کدامند؟

همانطور که مطالعه کردید نوع رابیتس و کناف به عنوان انواع سقف کاذب شناخته می‌شوند. ما قصد داریم تا در ادامه مطلب به بررسی سقف‌های کاذب رابیتس و کناف بپردازیم و مزایا و معایب هر کدام را بیان کنیم. برای آگاهی بیشتر تا پایان همراه ما باشید.

مطالعه بیشتر : انواع جنس کابینت 

انواع سقف کاذب رابیتس

روایز نامی است که در اصطلاح عمومی آن را به کار می‌برند. در سقف کاذب رابیتس دو نوع دیگر با عنوان‌های برجسته و مسطح وجود دارد. در حقیقت؛ سقف رابیتس نوع پرکاربرد سقف‌های کاذب است. اگر بخواهیم از مزیت‌های قابل توجه سقف رابیتس نام ببریم می‌توان گفت؛ که در زمان اجرای آن ملات قابلیت چسبندگی بالایی دارد و هرگز ترک نمی‌خورد. رابیتس به توری فلزی گفته می‌شود که احتمالا نمونه‌ای از آن را بر روی سقف‌های تازه ساخت مشاهده کرده باشید. کاربردهای عمده رابیتس در پوشش‌دهی به تاسیسات، سقف‌های کاذب، پوشش‌دهی به تیرآهن، پوشش بتن‌ها، ساخت مجسمه، انواع دکوراسیون‌ها و در نهایت نمای ساختمان است. قیمت انواع سقف کاذب رابیتس با توجه به وزن آن محاسبه می‌شود. البته برخی بر این باورند که تعداد ستون‌ها، مشخص کننده قیمت آن است، در حالی که اینطور نیست.

مزایای استفاده از سقف کاذب رابیتس

وجود مصالح و آگاهی نیروی انسانی از نحوه اجرای انواع سقف کاذب رابیتس باعث شده است تا به محبوب‌ترین نوع سقف کاذب تبدیل شوند. امکان استفاده از طرح‌های متنوع و متعدد، بالا بودن سرعت اجرا مهمترین مزیت‌های سقف‌های کاذب رابیتس هستند.

معایب انواع سقف های کاذب رابیتس

درست است که به مزایای سقف کاذب رابیتس پرداخته شد اما برای آگاهی مخاطبان عزیز، کارشناسان گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی قصد دارند تا در مورد معایب این نوع مصالح نیز صحبت کنند تا مخاطبان با جنبه‌های مختلف آن آشنا شوند. وزن بالا نسبت به سقف کاذب کناف باعث شده است تا دستمزد کارگر نیز برای اجرای آن بیشتر شود. علاوه بر این، مصرف زیاد گچ که به منظور نازک کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد باعث افزایش وزن این مصالح شده است.

انواع سقف کاذب کناف

در بحث انواع سقف کاذب کناف می‌توان گفت که سقف‌های کناف از پنل‌های پیش ساخته گچی ساخته می‌شوند. سرعت نصب و اجرای آن‌ها بالا بوده و همین مزیت مهم این سقف‌ها را در بین افراد محبوب کرده است. نوع ساده و طرحدار آن‌ها نیز، وجود دارد که افراد بنا به سلیقه و مساحت منزل خود می‌توانند یک نوع از آن را انتخاب کنند. دلیل ذکر مساحت به این خاطر است که اگر خانه کوچکی دارید بهتر است از سقف‌های کاذب ساده استفاده کنید. در غیر این صورت، فضای خانه محدودتر خواهد شد. قیمت کناف‌ها با توجه به مساحت فضایی که برای آن‌ها کار شده است محاسبه می‌شوند.

اجرای سقف کاذب کناف مهندس فرح زادی

اختلاف قیمت در بین انواع سقف کاذب  رابیتس و کناف قابل توجه است. سقف کاذب کناف چون سبک هستند و نیاز به چندین کارگر در آن‌ها احساس نمی‌شود به همین دلیل قیمت پایینی نسبت به سقف‌های کاذب رابیتس دارند. ‌البته بهتر است به این نکته هم توجه داشته باشید که همان یک یا دو کارگر موجود برای اجرای سقف کناف باید بسیار متخصص و ماهر باشند تا نتیجه نهایی، مطلوب و مناسب باشد.

مطالعه بیشتر : انواع صفحه کابینت

مزایای انواع سقف کناف کاذب

از مزیت‌های مهم دیگر انواع سقف کاذب کناف، نیاز به نیروی کم نسبت به سقف کاذب رابیتس است. علاوه بر این، کاهش مصرف انرژی، مقاومت در برابر عوامل طبیعی و بازسازی آسان از مزیت‌های دیگر سقف‌های کاذب کناف است. اجرای سقف کاذب کناف در یک فضای 100 متری نیاز به سه روز زمان دارد در حالی که برای اجرای سقف کاذب رابیتس در همان فضا زمان 11 روزه نیاز است.

معایب انواع سقف کاذب کناف

ذکر معایب انواع سقف کاذب کناف نیز لازم و ضروری است. با این حساب می‌توان گفت، نداشتن مقاومت بالا در برابر ضربات، کاهش دوام در برابر رطوبت، اجرای سقف کاذب کناف توسط نیروی متخصص و اهمیت وجود متریال‌های با کیفیت بالا و مرغوبیت محصول، تمام نکاتی هستند که باید در زمان اجرای سقف کاذب کناف به آن توجه داشته باشید. البته وجود فقط دو نیروی متخصص در اجرای سقف کناف کافی است. بر خلاف سقف‌های رابیتس که باید جوشکار، فرد متخصص در اجرای رابیتس و گچ کار وجود داشته باشند.

خالی از لطف نیست که این نکته را بازگو نماییم. ما در گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی طراحی اصولی و قابل اجرای سقف کاذب را انجام داده و سپس سقف را توسط اکیپ اجرایی ماهر و کاربلد مطابق طراحی اجرا می نماییم. البته سقف کاذب نمونه ها و مدل های دیگری نیز دارد که در آپدیت های بعدی مقاله به طور دقیق و مفصل به بیان آن و همچنین معایب و مزایای آنها می پردازیم.

مقالات بیشتر:

دکوری آشپزخانه

اشتباهات بازسازی

اجرای فونداسیون