
معرفی ماشین آلات ساختمانی
انواع ماشین آلات ساختمانی
ماشین آلات ساختمانی یکی از ابزار آلات بسیار کاربردی در امر ساخت و ساز پروژه های ساختمانی، عمرانی و صنعتی هستند. با توجه به تغییر و تحولات ساختمانی و عمرانی برای سرعت بخشیدن به امور جابجایی و ساخت پروژه های بزرگ ساختمانی و صنعتی استفاده از ماشین آلات ساختمانی بسیار کاربردی است.
با توجه به دسته بندی و نوع کاربرد هر یک از ماشین آلات ساختمانی در پروژه های مختلف و استفاده به جا و بهینه از هر کدام از ماشین ها در سرعت بخشیدن به امور ساخت و ساز و همچنین کاهش هزینه ها بسیار مفید هستند. ماشین آلات بزرگ غالباً در پروژه های بزرگ کاربرد دارد و برای پروژه هایی مانند بازسازی از دستگاه های کوچکتری مانند هیلتی استفاده می نمایند. با ما همراه باشید.
انواع ماشین آلات عمرانی و ساختمانی به چهار دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
- ماشین آلات خاکی: باکت حفار، شاول، اوگر و ..
- ماشین آلات بتن سازی و بتن ریزی: پمپ بتن، تراک میکسر، ویبراتور و …
- ماشین آلات عمومی: جرثقیل، تراکتور، لیفتراک و …
- ماشین آلات حفاری: شاول، اوگر، باکت های حفار و …
در ادامه با برخی از ماشین آلات ساختمانی بیشتر آشنا می شویم با ما همراه باشید.
بیل مکانیکی
یکی از پرکاربردترین ماشین آلات ساختمانی و عمرانی بیل مکانیکی است. بیل های مکانیکی بسیار مناسب برای گودبرداری های شهری هستند. بیل مکانیکی به راحتی قادر است درست به مانند پیکور یا همان چکش هیدرولیکی سنگ های بزرگ را خرد کرده و جابجا کند. یکی از مفیدترین تجهیزات خاکبرداری در پروژه های ساختمانی بیل های مکانیکی هستند. انواع بیل های مکانیکی گذشته از جابجایی سنگ ها در زمینه حفاری و همچنین بارگیری در اکثر خاک های سست و حتی ناپایدار نیز بسیار مفید و کاربردی هستند.( بیل های مکانیکی خزنده)
سرعت بیل مکانیکی چرخ دار در مقابل نوع خزنده آن بسیار بیشتر است و در زمین های سفت و سخت بسیار مفید عمل می کند. بیل مکانیکی به کمک بازوی بلند ماشین که در انتهای آن یک سطل حفاری در اندازه های مختلف تعبیه شده است. قادر است 360 درجه بچرخد تا اپراتور به راحتی بتواند با این ماشین کار گودبرداری و دیگر امور عمرانی را انجام دهد. از این نوع ماشین آلات در اندازه های گوناگون در بازار این نوع کالا یافت می شود. انتخاب نوع بیل مکانیکی به نوع کاری که می خواهید در پروژه انجام دهید بستگی دارد.
بیل های مکانیکی را بر اساس کاربرد و همچنین نوع ساختاری که دارند به شش دسته تقسیم بندی می کنند. همچنین بنا به نوع پروژه و صلاح دید مهندس مجری در تجهیز کارگاه هر گونه ماشین آلاتی که مورد استفاده قرار می گیرد و تهیه می گردد.
- چنگک یا بیل منقاری
- بیل های جام جلو
- دراگلاین یا بیل کششی
- بیل مکانیکی با سیستم کابلی
- بیل مکانیکی با جام معکوس
- بک هولدر
تراک میکسر
نوع دیگری از ماشین آلات ساختمانی بسیار کاربردی و مفید در امر ساخت پروژه های عمرانی مختلف تراک میکسر است. از تراک میکسر یا همان کامیون مخلوط کن بتن برای حمل و همچنین انتقال بتن از کارخانه و کارگاه تولیدی بتن به محوطه پروژه های ساختمانی استفاده می شود.
از تراک میکسر برای پروژه های ساختمانی و پل سازی نیز استفاده می شود. توجه داشته باشید که بهتر است در مسافت های کوتاه از این نوع ماشین در پروژه های عمرانی استفاده کرد. چراکه در مسافت های طولانی و پر ترافیک عملا استفاده از بتن غیر ممکن خواهد شد.
لازم به ذکر است که نوع مخلوط کن تراک میکسر در مسافت های کمی دورتر کاربردی هستند و محصول تولیدی را به سلامت به مقصد می رساند. اگر مسافت بین کارگاه تولیدی و پروژه زیاد است. عاقلانه تر آن است که به صورت خشک به محل پروژه انتقال پیدا کند و در محل با آب مخلوط شوند. تا در کیفیت محصول خللی ایجاد نگردد.
لودر
یکی دیگری از انواع ماشین آلات ساختمانی میتوان به ماشین لودر اشاره کرد. به طور قطع یکی از پرکاربردی ترین نوع ماشین آلات عمرانی لودر است.
به طور معمول از لودر برای حمل مواد در محل ساخت و ساز و همچنین حمل دامپر یا کامیون استفاده می شود. از لودر برای بارگیری و حمل خاک های حفر شده، مواد ساختمانی، زباله و نخاله های ناشی از تخریب های ساختمانی و دیگر موارد استفاده می شود.
لودر چرخدار سرعت خوبی دارد و بیشتر مناسب زمین های محکم و سفت است. لودر یک جام بزرگ دارد که به کمک یک بازوی چرخشی در راستای عمودی بالا و پایین می شود. یقینا لودر به کارهای عمرانی سرعت بیشتری می بخشد. از این نوع ماشین اندازه های گوناگونی ساخته شده است. لودرها به دلیل انعطاف خوبی که دارند بسیاری از کارها را در کارهای عمرانی به خوبی انجام می دهند.
لودر در خاک ریزی، حفاری های زیر زمین بنا، پر کردن خاکریزها و خندق ها، پر کردن اطراف لوله های کار گذاشته شده در کانالها، بار زدن کامیون ها، حمل و نقل بتن ها به محل، جابجایی انواع مصالح ساختمانی بسیار کاربردی است.
با نصب ملحقات مختلف به ماشین لودر می توان استفاده های بهینه دیگر نیز انجام داد. ازجمله کارهایی که میتوان به کمک لودر انجام داد می توان به برف روبی، کانال کن، جرثقیل، لیفتراک، لوله بر، لوله گذاری و … اشاره کرد.
دو نوع لودر بر روی تراکتور نصب شده وجود دارد.
- لودر چرخ لاستیکی
- لودر چرخ زنجیری
کامیون
کامیون نیز یکی از ماشین آلات ساختمانی است. کامیون مختص جابجایی مصالح ساخت و ساز، نخاله و دیگر ملزومات پروژه های عمرانی است که معمولا نادیده گرفته می شود. کامیون توانایی جابجایی بار تا 6 تن را دارد. انتخاب اندازه و همچنین تعداد کامیون ها برای انجام به موقع کارهای حفاری و گودبرداری در هر پروژه ای بسیار حائز اهمیت است. در کارهای بزرگ عمرانی انتخاب اندازه و تعداد بالای کشنده ها می تواند در سرعت بخشیدن به کار نقش بسیار مهمی ایفا کند.
شما عزیزان با خواندن مطالب بالا اطلاعات کلی در مورد ماشین آلات پرکاربرد در صنعت ساختمان کسب نمودید. در آپدیت های بعدی مقاله جزییات بیشتری را در مورد هرکدام از آنها بیان می کنیم.
مقالات بیشتر:
معرفی ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی | گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۱۰ شهریور ۱۴۰۱[…] ای با توجه به نوع کاری که قرار است انجام شود وسایل و ماشین آلات ساختمانی مختص به همان پروژه مورد نیاز است. بنابراین سازنده و […]
معرفی انواع آهن آلات ساختمانی - گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۱۰ شهریور ۱۴۰۱[…] انواع ماشین آلات ساختمانی […]
از صفر تا صد آسانسور ( آسانسور هیدرولیکی و کششی ) - گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی
۱۰ شهریور ۱۴۰۱[…] انواع ماشین آلات ساختمانی […]