به چه ماشین آلات و تجهیزاتی در کارگاه نیاز داریم؟

مطمئنا نباید از نقش بسیار مهم ماشین آلات و تجهیزات کارگاه ساختمانی کوچک و بزرگ در پیشبرد کار غافل شد. ماشین آلات کارگاهی انواع گوناگونی دارند و هر یک برای انجام کار و یا کارهایی در پروژه های ساختمانی و راه سازی کاربرد دارند.

برای هر پروژه ای با توجه به نوع کاری که قرار است انجام شود وسایل و ماشین آلات ساختمانی مختص به همان پروژه مورد نیاز است. بنابراین سازنده و پیمانکار پروژه می بایست با توجه به نوع عملیات ساختمانی که بر عهده گرفته است برای انتخاب نوع ماشین آلات و تجهیزات کارگاه خود اقدام کند.

تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با انواع ماشین آلات مختلف کارگاهی و نوع کارکرد آنها کمی آشنا شوید.

بازسازی و اجرای دکوراسیون داخلی

انواع ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی و کارگاهی عبارتند از:

  • وسایل و تجهیزات موتوری بالابر مثل: انواع جرثقیل، پمپ های ثابت و یا متحرک بتن ، آسانسور های موقت و همچنین لیفتراک
  • انواع مختلف ماشین آلات گودبرداری و همچنین خاکبرداری مثل: بیل های مکانیکی، انواع بولدوزر، لودر، تراک میکسر و همچنین وانت و کامیون برای حمل نخاله های ناشی از ساخت پروژه
  • ماشین آلات الکتریکی و مکانیکی از قبیل دستگاه های گوناگون بتن سازی، جوشکاری، نجاری، انواع مختلف پمپ، مولد برق سیار، دستگاه تهویه هوا، لرزاننده ها، دستگاه فرز، انواع مته و انواع وسایل و ابزار دستی گوناگون که برای پیشبرد عملیات ساختمانی مورد نیاز است.

تمامی ماشین آلات و تجهیزات کارگاهی و ساختمانی برای آسانتر شدن عملیات ساخت و ساز تولید شده اند و به انجام بهتر و سریعتر پروژه ها بسیار کمک میکنند. در ادامه به معرفی بیشتر برخی از ماشین آلات می پردازیم تا با نحوه نصب و کارایی آنها آشنا شوید و در صورت نیاز برای کار در پروژه هایتان از آنها بهره ببرید.

تاورکرین و نحوه نصب آن

در درجه اول باید بدانید تاورکرین چیست و در چه پروژه هایی کاربرد دارد؟

تاور کرین ها در اصل همان جرثقیل های برجی هستند که از جمله دستگاه ها و ماشین آلات ساختمانی پر کاربرد محسوب می شوند. تاور کرین ها به کارهای ساختمانی سرعت بالایی می بخشند. جابجایی وسایل و تجهیزات به کمک تاورکرین بسیار آسانتر خواهد بود. استفاده از تاور کرین در کاهش هزینه های پروژه بسیار موثر خواهد بود.

با مدرن کردن اهرم های تعادلی و اهرم های معمولی تاورکرین تولید شده است. از جمله قابلیت های تاورکرین می توان به قدرت باربرداری بسیار بالا، توانایی مانور به عقب، جلو و همچنین قدرت مانور گردشی و توانایی ارتفاع گیری بسیار بالا اشاره کرد. از این نوع تجهیزات برای استفاده در پروژه های برج سازی استفاده می شود.

نصب تاور کراین

نحوه نصب تاور کرین

استفاده از تاورکرین در هر پروژه ای دو مرحله مونتاژ ( نصب) و دمونتاژ (خارج کردن از حالت نصب) خواهد داشت.

تاورکرین انواع مختلفی دارد و برای تجهیز کارگاه های پروژه های بزرگ ضروری می باشد. بنابراین نحوه نصب آنها نیز بنا به افزایش و یا کاهش ارتفاع و همچنین مدل و نوع جرثقیل آنها با یکدیگر متفاوت خواهد بود. رایج ترین مدلی که در ایران استفاده می شود نوع ثابت آن است که برای ساختمان سازی از آن بهره برده می شود. نصب تاور کرین می بایست توسط نصاب متخصص انجام شود و در کنار نصاب ماهر بازرس نیز در محل حضور داشته باشد.

مراحل نصب تاور کرین عبارتند از:

  • نصب پایه تاور کرین
  • نصب سکشن اصلی
  • نصب گردان و زیر گردان تاور کرین
  • نصب کله قندی و کنفلش تاور کرین
  •  نصب فلش یا بازوی تعادل
  •  نصب بازوی عامل
  • نصب شاریوت تاور کرین
  •  نصب تابلوی برق تاور کرین

بچینگ چیست و عملکرد آن چگونه است؟

یکی دیگر از انواع ماشین آلات و تجهیزات کارگاه بچینگ است.

بچینگ همان خط تولید بتن سیار است. بخش اصلی و مهم خط تولید بتن که ماده اصلی و پر کاربرد سازه ها در هر اندازه و ابعادیست بچ پلانت است. هر خط تولیدی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است.

خط تولید بتن ( بچینگ) نیز از بخش های مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:

  • منبع ذخیره مصالح
  • منبع ذخیره آب
  • باسکول
  • نقاله
  • باکت
  • چرخ
  • میکسر
  • سیلو

نحوه کار و عملکرد بچینگ چگونه است؟

مراحل تولید بتن در دستگاه بچینگ این گونه است که در دستگاه مواد اولیه و مورد نیاز از طریق باکت و سپس نقاله ها اندازه گیری( وزن) می شوند و سپس به میکسر انتقال داده می شوند. در این مرحله به مواد آب اضافه شده و مواد با یکدیگر برای مدتی مشخص مخلوط خواهند شد. در چنین شرایطی است که بتن مورد نظر تولید می شود. در مرحله بعد بتن آماده به ماشین های میکسر منقل می شوند و سپس به محل ساخت پروژه مربوطه منتقل می شود.

پلانت و انواع آن

مواد تشکیل دهنده بتن در دستگاهی به نام بچینگ پلانت با یکدیگر ترکیب شده و بتن تولید می گردد. مواد اولیه بتن شامل مقدار مشخصی از آب، سیمان و سنگدانه است که با یکدیگر ترکیب شده و بتن ساخته می شود. رعایت نسبت مقدار مواد اولیه بتن اهمیت زیادی در میزان مقاومت، دوام و اسلامپ دارد.

کار بچینگ پلانت طرح اختلاط مواد اولیه بتن و انتقال آنها به داخل دیگ می باشد تا محصول نهایی مطابق استاندارد مورد نیاز پروژه تولید و به دست سازندگان سازه برسد. با توجه به بزرگ بودن برخی پروژه ها از دستگاه بچینگ پلانت در محل پروژه استفاده می شود و برخی دیگر با فاصله ای مشخص از دستگاه استفاده شده و به کمک ماشین هایی مثل ترک میکسر بتن های آماده به محل منتقل می شوند. پلانت دو نوع ثابت و متحرک دارد. نوعی متحرک آن از نظر سایز و اندازه کوچکتر از نوع ثابت است. برای انتخاب نوع پلانت نیز بزرگی و کوچکی پروژه بسیار تاثیر گذار است.

سخن پایانی

با پیشرفت تکنولوژی و تولید انواع مختلف ماشین آلات و تجهیزات کارگاه و ساختمانی به ثمر رساندن پروژه ها برای سازندگان بسیار آسانتر، مقرون به صرفه تر و سریعتر شده است. سازندگان می بایست با توجه به بزرگی و یا کوچکی پروژه مربوطه در انتخاب ماشین آلات دقت کنند و تجهیزات مناسب با پروژه را برای سرعت بخشیدن به کار برگزینید.

مقالات بیشتر: 

نقش رنگ در دکوراسیون داخلی

خرپا 

نیلینگ