انواع کاشی و سرامیک

به طور معمول در دیوارهای درونی اکثر ساختمان ها از کاشی و سرامیک استفاده شده است. کاشی ها تکه های سنگ های مصنوعی هستند و در ابعاد متنوعی ساخته می شوند. اغلب اوقات ضخامت آنها از چند میلی متر بیشتر نمی شود. کاشی ها از جنس سرامیکی و سفالی هستند. لازم به ذکر است بدانید سرامیک و کاشی در طرح های گوناگونی ساخته می شود. یکی از مهم ترین ویژگی آنها این است که عایق خوبی برای رطوبت محسوب می شوند. در حمام ها، آشپزخانه، سرویس های بهداشتی و گلخانه از کاشی ها با رنگ های بسیار زیبا استفاده می شود. سرامیک و کاشی جزو مصالحی به شمار می روند که از مواد معدنی، رس و شن تولید می شوند.

در بازار معمولا کاشی و سرامیک با شکل های مربعی، گرد، مستطیلی و بیضی به فروش می رسند. بهتر است بدانید انواع کاشی و سرامیک شامل موارد زیر می شود:

  • کاشی های وینیلی آزبستی
  • کاشی لعابی دیواری
  • کاشی های زیبای آجر شیشه ای
  • کاشی های آسفالتی
  • کاشی چینی
  • کاشی سلولزی
  • کاشی موزاییکی
  • کاشی های فیبر معدنی

فرق کاشی و سرامیک پرسلان

بهتر است بدانید فرق کاشی و سرامیک پرسلان در میان سایر مصالح ساختمانی اهمیت زیادی دارد. لازم است بدانید پرسلان جزو گروه سرامیک محسوب می شود و از گرانیت، سیلیس، خاک رس و فلدسپات ساخته می شود. معمولا پرسلان در اثر حرارت و فشار بسیار بالا تولید می گردد. سرامیک پرسلان همیشه پس از پخت متراکم و سخت می شود و به عنوان لعابدار و پولیش به فروش می رسد. کاشی جزو زیر مجموعه سرامیک به شمار می رود که از دانه های ظریف متبلور و متخلخل ساخته شده است. معمولا بیشتر کاشی ها در حرارت بالاتر از هزار درجه سانتی گراد به مرحله پختگی می رسند. بهتر است بدانید کاشی بدون لعاب و لعاب دار در بازار موجود است. رویه لعابی کاشی ها ممکن است نیمه براق، براق ، سفید یا رنگی باشند. توجه داشته باشید سرامیک های مدل پرسلان در رنگ های بسیار چشم نواز و با تنوع عالی در بازار عرضه می شوند.

سایزبندی سرامیک و کاشی

زمانی که قصد دارید مناسب ترین سایز را برای کاشی و سرامیک انتخاب کنید باید حتما به دکوراسیون فضا دقت کنید. این روزها برای طراحی آشپزخانه، سرویس بهداشتی، اتاق خواب و حتی سالن های پذیرایی از سرامیک و کاشی استفاده می شود. اگر دکوراسیون شما مدرن است باید از سرامیک و کاشی هایی استفاده کنید که سایز بزرگتری دارند. به ویژه برای خانه و ساختمانی که دکوراسیون داخلی آنها ساده و مینیمال است. سرامیک ها و کاشی های ذغالی، خاکستری انتخاب خوبی برای ساختمان های مینیمال محسوب می شوند. اگر دکوراسیون شما کلاسیک است باید به سمت سرامیک و کاشی های با سایز های کوچک بروید. برخی از افراد خواهان سبک های ترکیبی هستند. آنها می توانند از سایزهای بزرگ و کوچک در کنار یکدیگر استفاده کنند.

معروف ترین برندهای سرامیک و کاشی

در ایران برندهای معروفی از کاشی و سرامیک وجود دارد که ما در ادامه به مهم ترین آنها می پردازیم:

  • کاشی سعدی: یکی از قدیمی ترین کاشی ها، کاشی سعدی نام دارد. این کارخانه کار خود را از سال 1339 آغاز نموده است.
  • کاشی تکسرام: یکی از معروف ترین سرامیک ها و کاشی ها، تکسرام است. کارخانه این کاشی واقع در شهر اصفهان می باشد.
  • سرامیک: یکی از مشهورترین سرامیک ها، سرامیک البرز نام دارد و در سال 94 به یکی از نام آشنا ترین برندها تبدیل شده است.
  • کاشی تبریز: یکی از مهم ترین کارخانه های سرامیک و کاشی در تبریز قرار دارد. این کارخانه کار خود را از سال 1362 آغاز کرده است.
  • کاشی مرجان: خوب است بدانید یکی از پر فروش ترین برندهای ایرانی کاشی مرجان نام دارد. این کارخانه کاشی کار خود را از سال 1371 آغاز نموده است.
  • کاشی پارس: یکی از معروف ترین کاشی ها، کاشی تبریز می باشد. آغاز کار این کارخانه مربوط به دهه 50 می باشد.
  • کاشی سمنان: این شرکت کار خود را از سال 1361 آغاز نموده است و جزو معروف ترین کاشی ها به شمار می رود.
  • کاشی مهسرام: یکی از برندهای معتبر کاشی مهسرام می باشد. آغاز کار این کارخانه مربوط به سال 1367 در شهر یزد می باشد.

نحوه اجرای کاشی و سرامیک

لازم به ذکر است بدانید نحوه اجرای کاشی و سرامیک به مهارت خاصی احتیاجی ندارد. ملات سیمان جزو مصالح ساختمانی قدیمی محسوب می شود. چسب سرامیک و کاشی جزو تازه ترین مصالح ساختمانی به شمار می رود و در ساختمان سازی استفاده می شود. برای انجام کاشی کاری باید سطح زمین کاملا پوشیده شود. شما در مرحله اول باید طرح بندی دقیقی از کاشی انتخاب نمایید. شما باید نخست خمیر سرامیک یا کاشی را روی قسمت مرکزی دیوار پخش کنید. برای اینکه این کار راحت تر انجام شود باید از یک ماله شیار دار استفاده نمایید. در این بخش باید کمی از دیوار را با چسب کاملا بپوشانید. پس از بیست دقیقه می توانید کاشی را روی سطوح با دقت بچسبانید. پس از این مرحله بلندی ها و پستی ها روی ملات ایجاد می شود.

برای نصب کاشی و سرامیک بایستی ماله با زاویه 45 درجه در دست شما نگه داشته شود. کاشی ها حتما باید با یکدیگر هم تراز باشند. در این مرحله باید سطح چسب زیرین کاملا مسطح و یکنواخت شود. پس از اینکه کاشی کاری تمام شد باید از بلوک های کوچک چوبی استفاده کنید. در آخرین مرحله باید با یک تکه چوب یا کاردک بین سرامیک ها و کاشی ها را با چسب مخصوص پر نمایید. شما باید خیلی دقیق چسب را روی سطوح بکشید تا بندها هم تراز و هم سطح شوند.

مقالات بیشتر:

انواع ماشین آلات ساختمانی 

نقش رنگ در دکوراسیون داخلی 

انواع صفحه روی کابینت