
مدیریت پیمان چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟
..شاید شما تصمیم گرفتهاید با سرمایهای که در اختیار دارید، یک ساختمان مسکونی، تجاری و یا اداری بسازید اما با توجه به این که ساخت و ساز یک فرآیند زمانبر و انرژیبر است، به همین دلیل هنوز مردد هستید چرا که به خوبی میدانید مدیریت پروژههای ساختمانی کار هر کسی نیست و نیاز به تخصص دارد. در این زمان است که مدیریت پیمان به کمک شما میآید. روشی است که در آن پیمانکار طبق تعهدی که به کارفرما میدهد موظف است پروژه را به صورت کامل اجرا کرده و در ازای آن مبلغی را دریافت نماید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با مزایای مدیریت پیمان آشنا کنیم.
بررسی مزیتهای مدیریت پیمان
طبق تعریفی که برای مدیریت پیمان ارائه شد، اکنون متوجه شدهاید که شما در زمان عقد قرارداد با پیمانکار، باید مسئولیت تمامی امور را به او بسپارید و در قرارداد مشخص کنید که چه مبلغی را به عنوان دستمزد به او پرداخت خواهید کرد. در قرارداد تنظیم شده بین کارفرما و پیمانکار باید زمان تحویل پروژه نیز مشخص گردد تا پیمانکار مدیریت زمان را انجام داده و در صورتی که نتواند در زمان مقرر ساختمان را تحویل دهد، موظف به پرداخت جریمه باشد. مهمترین مزایای مدیریت پیمان عبارتند از:
- شما با کمک مدیریت پیمان میتوانید تمامی امور را به یک فرد متخصص با تیم حرفهای بسپارید بدون که نیاز باشد شخصا به دنبال پیدا کردن مهندس، کارگر،تأمین تجهیزات ساختمانسازی و همچنین ادوات بروید. در واقع شما تنها هزینه را پرداخت میکنید و از این پس مسئولیت اجرای امور بر عهده پیمانکار خواهد بود.
- همچنین شما میتوانید انجام تمامی امور قانونی همانند گرفتن مجوزها را نیز به پیمانکار واگذار کنید.
- یکی دیگر از وظایف پیمانکار، برآورد کردن هزینهها است. افراد عادی اطلاعی از قیمت مصالح ساختمانی در بازار ندارند ولی پیمانکار نوسانات نرخ ارز را به خوبی درک میکند و میداند که چه زمانی باید کلیه مصالح ساختمانی خریده شود تا به گرانی برخورد نکنید.
- پیمانکارانی که مدیریت پیمان انجام میدهند به دلیل آشنایی با مهندسین در این حوزه، به خوبی از نحوه عملکرد آنها آشنا بوده و در نتیجه با انتخاب بهترین و باسابقهترین مهندس، نقشه ایدهآلی را برای شما طراحی خواهند کرد.
چه تفاوتی بین مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت وجود دارد؟
بعضی از فردا فکر میکنند که ، همان مشارکت در ساخت است در صورتی که این دو دقیقا در مقابل یکدیگر قرار دارند. شما تمامی هزینههای مربوط به دستمزد پیمانکار و گروه او و همچنین خرید مصالح را پرداخت میکنید و ساختمان به طور کامل به شخص شما تعلق دارد. ولی در برخی از پروژههای ساختمانی کارفرما نمیتواند تمامی هزینهها را تامین کند پس از پیمانکار میخواهد که به سراغ مشارکت در ساخت برود یعنی به جای پرداخت هزینه دستمزد به پیمانکار، بخشی از ساختمان را به او اختصاص میدهد. قطعاً اگر بتوانید از مدیریت پیمان استفاده کنید به نفع شما خواهد بود چون بدون اینکه شریکی داشته باشید مالک تمامی ساختمان خواهید بود.
محاسبه درصد مدیریت پیمان
سوالی که اغلب افراد مطرح میکنند این است که درصد مدیریت پیمان چگونه محاسبه میشود؟ برای این منظور راهکارهای کاملاً قانونی وجود دارد. براساس عواملی که در ادامه برای شما توضیح داده میشود، باید هزینه مربوط به مدیریت پیمان را مشخص کنید:
- شما چه نوع پروژه ساختمانسازی را در نظر دارید؟ قطعاً اگر میخواهید آپارتمان معمولی بسازید درصد مدیریت پیمان نسبت به آپارتمانهای لوکس، ویلا یا خانههای دوبلکس متفاوت خواهد بود.
- مقیاس و متراژ پروژه شما چقدر است؟
- این پروژه چه اندازه به بافت شهری دور و یا نزدیک است؟ چرا که رفت و آمد پیمانکار، کارگران و مهندسین و انتقال مصالح ساختمانی در گرو همین موضوع قرار دارد.
- میزان تجربه و تخصص پیمانکار چقدر است؟ پیمانکارانی که سابقه زیادی دارند هزینه بیشتری را دریافت میکنند.
سخن پایانی
با مطالعه این مطلب متوجه شدید که رفتن به سراغ مدیریت پیمان برای ساخت و ساز پروژههای ساختمانی، تماما به نفع فرد کارفرما خواهد بود. در صورتی که شما نیز میخواهید برای پروژه ساختمانی خود یک پیمانکار حرفهای داشته باشید. تا را انجام دهد میتوانید با گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی در ارتباط باشید. ما جلسه مشاوره را برای شما برگزار میکنیم تا براساس درخواستهای شما و در صورت تأیید دو طرف،. عقد قرارداد انجام گرفته و در زمان مشخص پروژه ساختمانی کلید بخورد.