اخبار مسکن و ساختمان مهندس محمدرضا فرحزادی
خانه های میلیاردی در تهران مهندس فرحزادی

30 درصد از تهرانی ها خانه هایی با ارزش 10 میلیارد دارند

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: با این قیمت سرسام آور مسکن جالب است بدانید بسیاری از مردمان در شهر پایتخت، تهران بزرگ بیش صاحب خانه هایی با ارزش بیش از 10 میلیارد می باشند. البته با این اوضاع اقتصاد و گرانی ها 10 میلیارد تومن پول شاید پول خورد برخی از افراد در جامعه باشد.

دکوراسیون داخلی

30 درصد از تهرانی ها خانه هایی بالای 10 میلیارد دارند. سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1401 درباره مالیات مصوب مجلس برای خانه های لوکس و ویلاها گفت: وقتی در کمسیون تلفیق برای مالیات بر دارایی تصمیم گیری می شد. بر اساس گزارش ها به این نتیجه رسیدیم که تقریبا بیش از 30 درصد مردم تهران خانه هایی بالای 10 میلیارد دارند.

دایره مالیات دهندگان خانه های لوکس و ویلاها توسط مجلس  و محدود شده تا مردم عادی بتوانند کم تر آسیب ببینند. البته این اقدام ها یک کار اولیه می باشد. مالیات های تصویب قانون به نفع لاکچری نشینان نخواهد بود و نیس، زیرا یک خانه 200 متری در خیابان پیروزی تهران چیزی در حدود 15 میلیارد است. بر اساس این تصمیم کمیسیون تلفیق مالیات یک خانه 25 میلیاردی 5 میلیون در سال می باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

اخبار مسکن و ساختمان خرید خانه در ترکیه مهندس فرحزادی

ایرانی ها بیشترین خریداران خانه در ترکیه

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: بنابر اعلام مرکز آمار ترکیه شهروندان ایرانی در سال گذشته جزو بیشترین خریداران خانه در ترکیه شناخته شده اند. البته این خبر، خبر دوچندان خوبی نخواهد بود. امید بر آن داریم که با رشد اقتصاد در کشور عزیزمان ایران بتوانیم چنین رشد اقتصادی را در کشور خود شاهد باشیم.

بیشتر بخوانید: دکور منزل 

بر اساس داده های سازمان مرکز آمار، شهروندان ایرانی در مجموع طی یک سال گذشته 10 هزار و 56 خانه در ترکیه خریده اند، که آنها را در رتبه  اول داران غیر بومی ملک در این کشور هستند. شهروندان عراق، روسیه، افغانستان، و آلمان پس از ایران بیشتر ین خانه را در سال گذشتهدر ترکیه خریدند.

گزارش اخرین ماه سال گذشته میلادی درباره فروش خانه در ترکیه هم ایرانی ها را در رتبه اول فهرست خریداران خارجی قرار داده بود. در ماه دسامبر سال گذشته میلادی، شهروندان ایرانی 1462 خانه در کشور همسایه خریده بودند.

همچنین حدود سه سال پیش دو لت ترکیه بعضی از قوانین مهاجرتی را تغییر داد که در پی آن شرایط کسب شهروندی این کشور برای اتباع خارجی آسانتر شد، این تصمیم با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی و پس از افت ارزش پول ملی ترکیه صورت گرفت. می توان این موضوع را یکی از اقدامات زیرکانه کشور ترکیه برای نجات کشور خود از فقر و اوضاع غیر اقتصادی نابسامان دانست. البته پیش از تغییر این قوانین متقاضیان کسب شهروندی ترکیه باید خانه هایی به ارزش یک میلیون دلار می خریدند که بر اساس قوانین جدید این رقم به یک چهارم یعنی 250 هزار دلار کاهش پیدا کرد. با اجرای این طرح هوشمندانه کشور ترکیه و همچنین شرایط بد اقتصادی خانه و مسکن در ایران موجب شد تا شهروندان ایرانی از خرید مسکن در کشور ترکیه اتقبال فراوانی انجام دهند.

عجیب ترین سازه در دنیا ساختمان اتمیوم در بلژیک مهندس فرحزادی

عجیب ترین سازه ها در دنیا

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی:در رشته ی معماری طراحان بزرگی وجود دارند که از عناصر و المان های مختلف برای طراحی ساختمان ها ایده می گیرند. مثلاً از یک مداد، پاکن، تراش، درخت، لیوان و بسیار بسیار اجسام دیگر که اصلاً به فکر ما هم خطور نمی کند که یک روزی یک طراح ساختمان ایده ای از این جسم بگیرد و آن را به دست مجریان قدرتمند و کاربلد بنا کنند. یکی از ساختمان های عجیبی که در این خبر می خواهم به شما عزیزان معرفی کنم، ساختمانی است که طرح آن را از مدل اتمی فلز آهن برداشته اند. که جزو منحصر ترین ساختمان های غول پیکر عجیب در کشور بلژیک می باشد.

طراحی نمای ساختمان و محوطه سازی

ساختمان اتمیوم : عجیب ترین سازه ها در دنیا

در سراسر کشورهای جهان سازه های عجیبی ساخته شده اند که هنر معماران و سازنده های بزرگی را به نمایش گذاشته اند. یکی از از عجیب ترین این سازه ها ساختمان اتمیون می باشد این ساختمان در کشور بروکسل ( بلژیک ) ساخته شده است. طراح این سازه آندره واترکین است که در سال 1958 این سازه را طراحی نمود. این ساختمان با الهام از ساختار اتمی فلز آهن می باشد که چیزی در حدود 165 میلیارد بار بزرگ شده است و این ساختمان غول پیکر 120 متری را تشکیل داده است.

همچنین این سازه به سبب خاص بودن توانسته یکی از نمادهای به یادماندنی در شهر بروکسل باشد. جالب اینجاست که بدانید این سازه تنها در 6 ماه ساخته شده است. ساختمان اتمیوم از 9 گوی فولادی ضد زنگ متصل به هم هر کدام با قطر 18 متر طراحی و ساخته شده است. در این میان میله های اتصال دهنده، درون سازه نقش راه پله هایی را ایفا می نماید که می توان از این طریق درون گوی های غول پیکر رفت و آمد کرد. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که این گوی های جذاب و بزرگ روی چه چیزی استوار هستند؟ باید گفت این 9 گوی و 20 گلوله بر روی سه ستون محکم و پر مقاومت استوار هستند. یکی از ۹ گوی در مرکز و هشت گوی دیگر در اطراف آن قرار گرفته اند. برای جابه جایی مسافران از آسانسوری استفاده می شود که ۵ متر بر ثانیه سرعت دارد .قرار بود این بنا به مدت شش ماه سرپا بماند اما بیش از ۵۰سال است که اتمیوم به عنوان نماد معماری نوین بلژیک در جای خود باقی مانده است.

مطالب جذاب و کاربردی: بازسازی و دکوراسیون منزل

گرانترین خانه در آمریکا مهندس محمدرضا فرحزادی

گران ترین و لوکس ترین خانه در آمریکا

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: شاید برای خیلی از افراد جذاب باشد تا بدانند که گرانترین خانه متعلق به چه کسی می باشد، گران ترین خانه در آمریکا، آن هم در شهر لوس آنجلس می باشد. این خانه یا بهتر است بگوییم این عمارت بزرگ و لوس در شهر لوس آنجلس آرزوی بسیاری از ثروتمندان است که خواهان خرید بنایی هستند که کسی مثل آن را نداشته باشند. این خانه جزو این دسته از خانه می باشد که می توان بسیار راحت با قیمتی دوبله یا سوبله آن را به فروش رساند.

بازسازی خانه در تهران

در حال حاضر یک عمارت بزرگ در شهر لوس‌آنجلس گران‌ترین خانه در آمریکا به شمار می‌رود و قرار است به خاطر عقب افتادن قسط وام ساختش به قیمت ۵۰۰ میلیون دلار به مزایده گذاشته شود.

این عمارت ۱۰۵ هکتاری “د وان” نام داشته بنا به اسناد ارائه شده از سوی دادگاه ۱۶۵ میلیون دلار از قسط وام ساخت این عمارت از سوی سازنده عقب افتاده است.

گزارشات حاکی از آن است که احتمالا طی ماه‌های آینده این خانه با قیمتی کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار به مزایده گذاشته شود. این عمارت از سوی سازندگان آن گرانترین عمارت شهری در سراسر جهان لقب گرفته است.

قرار بود ساخت این عمارت در سال ۲۰۱۷ تمام شود و قیمت اولیه آن ۵۰۰ میلیون دلار اعلام شده بود اما سازندگان آن با مشکل نقدی مواجه شده و بارها اتمام آن را به تعویق انداختند.

گفته می‌شود این عمارت شبیه یک کاخ مدرن ساخته شده و در یک محدوده هشت هکتاری که مشرف به کل شهر لوس‌آنجلس است ساخته شده است.

این عمارت ۹ اتاق خواب، چند آشپزخانه، سالن، باشگاه، سینما و یک پارکینگ زیرزمینی برای ۵۰ خودرو دارد. اصلی‌ترین اتاق خواب این عمارت نیز حدود ۴۰۰ مترمربع وسعت داشته و تمام درب‌های آن برقی است.

سازنده این عمارت در سال ۲۰۱۷ گفته بود که بسیاری از افراد هستند که پول زیادی دارند و می‌خواهند چیزی داشته باشند که کس دیگری آن را ندارد.

منبع: پایگاه خبری ساختمان آنلاین

اخبار مسکن منطقه 22 تهران چیتگر مهندس محمدرضا فرحزادی

سرمایه گذاری و خرید خانه در منطقه 22 ( چیتگر )

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: سرمایه گذاری در منطقه 22 تهران این روز ها حرف بسیاری از سرمایه گذاران می باشد. آیا این منطقه رشد خود را در یک بازه زمانی خواهد داشت؟ منطقه 22 تهران دقیقا کجا می باشد؟ آیا قشر متوسط جامعه کار درستی است که در این منطقه روی خرید خانه سرمایه گذاری نمایند؟ مسکن اولی ها چه طور؟! آیا ارزش دارد کسانی که برای اولین بار قصد خرید خانه دارند در این بخش از تهران بزرگ خانه یا یک واحد آپارتمانی بخرند.

سرمایه گذاری در مسکن و خرید و ساخت خانه

سهم منطقه ۲۲ در تامین مسکن تهران

منطقه ۲۲ تهران، به یکی از مهم‌ترین مناطق برای سرمایه‌گذاری و ساختمان سازی در شهر تهران تبدیل شده است.

با سرمایه‌گذاری در منطقه ۲۲ تهران بیشتر آشنا شوید

در واقع به خرید کالایی که ممکن است اکنون مصرف نشود و در آینده به آن احتیاج پیدا کنید و سود بسیاری برای شما خواهد داشت، سرمایه‌گذاری گفته می‌شود. به‌عبارت دیگر شخص با خرید کالایی پیش ‌بینی می‌کند که در آینده قیمتش افزایش خواهد یافت و با فروش کالا سود خوبی به دست خواهد آورد. سرمایه‌گذاری روشی هوشمندانه برای افزایش سوددهی به شمار می‌آید. سرمایه‌گذاری در بخش مسکن، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری است که در بلندمدت سودآور خواهد بود.

پروژه تجاری ایران مال

در منطقه ۲۲ علاوه‌بر مجتمع‌های مسکونی بسیار، مجتمع‌های تجاری، اداری و تفریحی بسیاری نیز وجود دارد که مجتمع ایران مال یکی از پروژه‌های بسیار بزرگ است.

به گزارش تهران برج منطقه ۲۲ به همراه منطقه ۵ بیشترین آمار معاملات ملکی را داشته اند . این منطقه مهم‌ترین بخش سرمایه‌گذاری کشور به شمار می‌آید که در آینده نسبت به مناطق دیگر تهران، بیشترین میزان رشد و سودآوری را خواهد داشت. ناگفته نماند که ارگان‌های دولتی نیز در این بخش سرمایه‌گذاری انجام داده‌اندهمچنین بخش خصوصی نیز به ساخت مجتمع‌های تجاری و مسکونی در این منطقه پرداخته است که نمونه آن پروژه ساحل ۳ میباشد

منطقه ۲۲ تهران چه مزیت‌هایی دارد؟

این منطقه به‌علت داشتن آب‌وهوا و موقعیتی عالی به‌عنوان منطقه‌ای توریستی و محیطی مناسب برای گردشگری شناخته می‌شود. منطقه ۲۲ جاذبه‌های بسیاری مانند دریاچه چیتگر، باغ ملی گیاه‌شناسی، پارک جنگلی و… دارد و همچنین پروژه‌های بسیاری مانند شهربازی هزارویک شهر در نزدیکی پروژه بیسموت در حال ساخت است. این جاذبه‌ها و برج‌های بسیار زیبا، سبب افزایش محبوبیت این منطقه شده است.

یکی‌دیگر از مزیت‌های بسیار مهم منطقه ۲۲ این است که در نزدیکی جاده محبوب کرج، چالوس واقع شده است و همچنین به آزادراه تهران، شمال که در حال ساخت است، نیز می‌توان اشاره کرد. این منطقه طبیعتی زیبا و فضاهای سرسبز بسیاری مانند بوستان خرگوش‌دره، پارک چیتگر و… دارد.

دلایل سرمایه‌گذاری در منطقه ۲۲ تهران را بهتر بشناسید.

در منطقه ۲۲ تهران شرایط و موقعیت‌های بسیاری مانند زمین‌های متعدد و… وجود دارد که با سرمایه‌گذاری می‌توانید در آینده ملک خود را با قیمتی بالا به فروش رسانید. همچنین ساختمان‌های مدرنی که به تازگی و با جدیدترین تکنولوژی ساخته شده است، سبب جذب سرمایه‌گذاران به این منطقه می‌شود.

اگر شما درباره این منطقه جستجو کنید متوجه خواهید شد که در آن‌جا پروژه‌های بسیار بزرگی در خاورمیانه، در حال ساخت است. به‌عنوان مثال پروژه تجاری ایران مال به‌عنوان بزرگ‌ترین مجتمع تجاری در خاورمیانه شهرت دارد، همچنین همانگونه که ذکر کردیم در آینده بزرگ‌ترین شهربازی خاورمیانه در این منطقه ساخته خواهد شد.

محدودیت اطراف دریاچه چیتگر

یکی از پرطرفدارترین قسمت‌های منطقه ۲۲، دریاچه چیتگر است که این موضوع سبب شده که زمین‌های اطراف این دریاچه برای سرمایه‌گذاری بسیار مناسب باشند. به‌همین دلیل اطراف این دریاچه ساختمان‌های تجاری و مسکونی فراوانی مانند مجتمع ایران مال، پارک جنگلی چیتگر، مجتمع آفتاب مروارید و… ساخته شده است.

محدوده غرب دریاچه چیتگر

همانگونه که از اسم آن پیداست، این بخش در سمت غربی دریاچه چیتگر قرار دارد که پروژه‌های تجاری و مسکونی بسیاری در این ناحیه، در حال ساخت است. توجه داشته باشید که مناطق مسکونی آن پیش‌فروش شده‌اند که دسترسی عالی به راه‌های ارتباطی دارند. از پروژه‌های بزرگ و مهم این منطقه می‌توان به پروژه شهرک مدرن مروارید شهر، پروزه بزرگ شهرک چیتگر و… اشاره کرد.

بلوار کوهک

بلوار کوهک یکی از بهترین بخش‌های منطقه ۲۲ است که مردم آنجا بسیار با فرهنگ‌اند. در این منطقه‌ پروژه‌های لوکسی مانند برج مجلل آترا، پروژه شمیم رحمت و… ساخته شده است که توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده است.

خرگوش دره شرق آزادگان

این بخش به عنوان غربی‌ترین قسمت شهرک ۲۲ شناسایی می‌شود که پروژه‌های بسیاری به امید سوددهی در آینده، در حال ساخت است. این منطقه برای سرمایه‌گذاری بسیار مناسب است و توجه سرمایه‌گذاران بسیاری را به خود جلب کرده است.

شهرک چیتگر

این شهرک مدرن که با نام شهرک مسکونی، تجاری امام رضا نیز شناخته می‌شود، موقعیت بسیار عالی و مناسبی دارد که بزرگترین مجتمع‌های تفریحی، توریستی مانند مجتمع تات مال در این منطقه در حال ساخت است. ناگفته نماند این شهرک طراحی و نمای بسیار یونیک و جذابی دارد که بهترین منطقه برای سرمایه‌گذاری است.

برج‌های چهارگانه نزاجا

این برج‌ها برای نیروی زمینی ارتش در حال ساخت است که دارای ۴ برج ۴۰ طبقه است که در شهرک چیتگر امام رضا قرار گرفته‌اند.

شهرک مروارید شهر

این قسمت برای سرمایه‌گذاری بلند مدت بسیار عالی است و بین سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ ساختمان‌های آن ساخته خواهند شد. از آنجایی که دارای آب‌وهوای عالی، ساختمان‌های مدرن، فضای سبز مناسب است که توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده است. از پروژه‌های پرطرفدار این شهرک می‌توان پروژه مروارید بهارستان مختص کارکنان مجلس شورای اسلامی، پروژه خانه سینما، پروژه مروارید بقیه‌ا… که مختص معاونت بهداری و پزشکان بیمارستان بقیه‌ا… است و… را نام برد.

منبع: پایگاه خبری ایسنا

اخبار مسکن و ساختمان افزایش نرخ اجاره بها مهندس محمدرضا فرحزادی

رهن 60 درصد از خانه های تهران به بیش از 300 میلیون تومان رسید

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: آنقدر تورم در افزایش قیمت خانه و پرداخت اجاره بها خانه در شهر تهران تاثیر گذار بوده است که می توان گفت 60 درصد از خانه های تهران رهن بیش از 300 میلیون دارند که درواقع زندگی را برای مستاجران بسیار سخت نموده است. با ادامه خبر در وب سایت مهندس محمدرضا فرحزادی با ما همراه باشید.

طراحی نمای ساختمان

نکته قابل تامل گزارش مذکور، رشد ۵۱ درصدی نرخ اجاره‌بهای مسکونی در تهران و رشد ۵۴ درصدی آن در کل مناطق شهری کشور طی یک سال اخیر است. بررسی آمارهای تورم سالانه اجاره‌بها از سال ۱۳۶۲ تاکنون نشان می‌دهد گرچه این نرخ برای سال ۱۴۰۰ هنوز در دسترس نیست، اما از آنجا که نرخ تورم نقطه‌ای و ماهانه اجاره‌بها در اوج دو دهه اخیر است، تورم سالانه اجاره‌بهای امسال می‌تواند رکورد ۳۸ ساله را بشکند.

آنچه نگرانی‌ها را بیشتر می‌کند، تداوم افزایش تورم اجاره‌بها حتی پس از آرام گرفتن قیمت مسکن است؛ چراکه برحسب تجربه، افزایش قیمت‌های مسکن با فاصله چندین ماهه ردپای خود را در بخش اجاره‌بها آشکار می‌کنند.

پرواضح است که افزایش قیمت مسکن تابعی از سلسله علل مختلف بوده اما شاید بتوان گفت مهم‌ترین علت جهش قیمت مسکن، تبدیل شدن آن از کالای مصرفی به سرمایه‌ای است. بنابراین افزایش مستمر نرخ ارز و تورم ناشی از افزایش قیمت تمام‌شده ساخت، بر سرمایه‌ای شدن این کالا دامن زده است.

از این رو، به نظر می‌رسد تسریع در ساخت و عرضه مسکن و در کنار آن، خارج کردن تقاضاهای سرمایه‌ای از بازار مسکن با ابزارهای مالیاتی همچون مالیات سالانه بر ملاَکی و مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر خانه‌های خالی می‌تواند موجب کاهش تب افزایش قیمت‌ها در بازار اجاره‌بهای مسکن در سال‌های آتی شود اما درحال حاضر آنچه دیده می‌شود، آب رفتن توان و قدرت خرید خانوارهایی است که روزی روزگاری در میانه شهر تهران و شهرهای بزرگ ساکنان قدیمی محلات بودند اما این روزها با افزایش بی‌رویه اجاره‌بها، این خانوارها هرساله کمی به حاشیه شهر پرت می‌شوند.

رشد اجاره‌بها در اوج ۳۸ ساله

براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران که در روزهای اخیر منتشر شده، نرخ رشد اجاره‌بها در شهر تهران در آذرماه امسال نسبت‌به آذرماه سال ۱۳۹۹ رشد ۵۱.۲ درصدی و در کل مناطق شهری کشور رشد ۵۴.۲ درصدی را ثبت کرده است.

بررسی‌ تورم نقطه‌ای اجاره‌بها نشان می‌دهد این رقم بالاترین نرخ رشد اجاره‌بهای مسکن در شهر تهران از فروردین سال ۱۳۹۳ است.

اما نگاهی به تورم بلندمدت چند دهه اخیر نیز نکته قابل‌تاملی دارد، به‌طوری‌که بررسی تورم سالانه اجاره‌بهای منزل مسکونی طی سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۹۹ نشان می‌دهد بالاترین تورم اجاره‌بهای مسکن بدون درنظر گرفتن تحولات سال ۱۴۰۰ مربوط به سال ۱۳۷۵ با ۳۶.۴ درصد بوده است.

پس از آن بالاترین نرخ مربوط به سال ۱۳۹۹ با ۳۱.۸ درصد است. گرچه آمار رسمی تورم سالانه منتهی‌به آذرماه ۱۴۰۰ منتشر نشده، اما می‌توان برآورد کرد این رقم رکورد تاریخی سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۴۰۰ را بشکند؛ چراکه تورم نقطه‌ای منتهی‌به اسفندماه ۱۳۹۹ از حدود ۳۲ درصد حالا به بیش از ۵۴ درصد در آذرماه رسیده است.

بر این اساس به‌نظر می‌رسد تورم سالانه اجاره‌بهای مسکن در پایان آذرماه باید به بیش از ۴۰ درصد رسیده باشد که در این صورت رکورد همه دوره‌های پس از انقلاب را شکسته است. این نکته قابل‌ذکر است از آنجاکه تورم اجاره‌بها تابع قیمت مسکن بوده و با فاصله زمانی چندماهه شکاف بین اجاره و قیمت به‌اصطلاح پُر یا تکمیل می‌شود، شوربختانه در ماه‌های آتی نیز فشار اجاره‌بها بر مستاجران همچنان پابرجا است.

شاهد این ادعا، تحولات سال‌های ۱۳۹۲ تا اسفندماه ۱۳۹۵ است. در این مقطع درحالی‌که تورم نقطه‌ای مسکن زیر ۶ درصد و در برخی ماه‌ها منفی بوده، اما تورم نقطه‌ای اجاره‌بها به‌طور میانگین رشد بالای ۱۰ درصد را تجربه کرده و هیچ‌وقت به کمتر از آن رضایت نداده است.

رهن ۶۰ درصد املاک بیش‌از ۳۰۰ میلیون تومان

براساس آگهی‌های منتشرشده در پلتفرم‌های مختلف همچون شیپور، دیوار و ملک رادار، سطوح قیمتی رهن کامل در شهر تهران به این شکل است که ارقام اصلی از زیر ۱۰۰ میلیون تومان شروع شده و تا ۲ میلیارد تومان می‌رسد. البته قیمت‌های بالاتر از ۲ میلیارد تومان نیز در مناطق شمالی‌تر تهران مشاهده می‌شود، اما جزء ارقام عمده نیستند.

طبق این آمارها، در سال‌جاری حدود ۱۰.۷ درصد از آگهی‌های منتشرشده در شیپور، دیوار و دیگر پلتفرم‌ها زیر ۱۰۰ میلیون تومان بوده است. حدود ۱۶.۱ درصد حول‌وحوش ۱۰۰ میلیون تومان، ۱۴.۱ درصد در کانال ۲۰۰ میلیون تومان، ۱۲.۳ درصد در کانال ۳۰۰ میلیون تومان، ۹.۸ درصد در محدوده ۴۰۰ میلیون تومان، ۷/۷ درصد در محدوده ۵۰۰ میلیون تومان، ۶.۳ درصد در محدوده ۶۰۰ میلیون تومان، ۵ درصد در محدوده ۷۰۰ میلیون تومان، ۴.۲ درصد در محدوده ۸۰۰ میلیون تومان، ۲.۶ درصد در محدوده ۹۰۰ میلیون تومان و ۲.۴ درصد نیز در محدوده یک میلیارد تومان است.

همچنین قیمت پیشنهادی برای رهن کامل ۱۱.۵ درصد از آگهی‌ها بین ۱ تا ۲ میلیارد تومان بوده است. درمجموع آن‌طور که در نمودار نیز آمده، قیمت پیشنهادی در آگهی‌های رهن و اجاره ۵۹.۴ درصد از املاک طی سال‌جاری بیش‌از ۳۰۰ میلیون تومان بوده است.

منبع: پایگاه خبری 55 آنلاین

آیا خانه ارزان می شود مهندس محمدرضا فرحزادی

آیا خانه ارزان می شود؟

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: در این اوضاع نا بسامان این سوال بسیاری از افراد می باشد، که آیا خرید خانه به نفع می باشد یا نه؟ و یا بسیاری از مالکان که به دنبال فروش ملک خود با کمترین ضرر و زیان می باشند این است، آیا در آینده ای نزدیک قیمت مسکن بالا می رود؟ همچنین قشر متوسطه جامعه هنوز برایشان سوال است که آیا قیمت مسکن تا حدی می شود که بتوان دیگر به چشم یک آرزو به ان نگاه نکرد؟ در این خبر با گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی همراه باشید.

بازسازی خانه های قدیمی

وضعیت کنونی بازار مسکن به چه شکل است؟

طبق بررسی های صورت گرفته در حال حاضر مسکن از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده و دیگر نیاز واقعی افراد به مسکن تنها مولفه تعیین کننده در این حوزه نیست.

از سوی دیگر نسبت خانه های خالی به کل موجودی واحدهای مسکونی کشور ١١ درصد است که نشان می دهد از هر ١٠ خانه در کشور، حداقل یکی خالی است.

کاهش تولید سالیانه مسکن از متوسط ٧٧٠ هزار واحد در سال ١٣٩٢ به متوسط سالیانه حدود ۴٠٠ هزار واحد جای بسی تامل دارد.

عدم تأمین نیاز سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی در کل کشور طی سال های ۹۶ تا کنون ،کاهش پوشش دهی تسهیلات بانکی از هزینه مسکن و سهم بسیار کم بخش مسکن از تسهیلات بانکی و افزایش شاخص طول دوره انتظار مسکن از سال از ١۵ سال به ٣١ سال و همچنین افزایش سهم مسکن از سبد هزینه خانوار در سال های ١٣٧١ تا ١٣٩٩ از ٢٨درصد به ٣٧ درصد، افزایش سهم مستأجران شهری طی سال های۶۵ تا ۹۵ از ١٨ درصد به ٣٧ درصد از جمله مواردی است که باید در این دوره به تمامی این بخش ها نگاه ویژه ای شود.

براساس این گزارش برای بهبود وضعیت کنونی بخش مسکن باید همکاری تمامی بخش ها در دستور کار قرار گیرد، از سوی دیگر استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی از جمله سازندگان و انبوه سازان هم باید در این دوره بیش از گذشته اجرایی شود.

در حال حاضر بهبود وضعیت بازار اجاره و کاهش و یا حداقل تثبیت قیمت مسکن از مهم ترین دغدغه های حوزه مسکن برای بسیاری از خریداران خانه در کشور است.

استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی در این دوره مشکل گشای بخش مسکن

فرشید پورحاجت دبیر کانون انبوه سازان مسکن در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تمامی برنامه و راهبردهای وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را مطالعه کرده ام، گفت: امیدوارم برنامه و شعارهایی که قاسمی در خصوص وضعیت بازار مسکن ارائه کرده است، تنها در حد شعار باقی نماند و بتواند در طول ۴ سال آنها را اجرایی کند.

او ادامه داد: متاسفانه دولت گذشته در حوزه مسکن و شهرسازی نتوانست چندان از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده کند که همین امر خود باعث وارد شدن آسیب زیادی به بخش مسکن کشور شد، بنابراین باید در این دولت وزیر راه و شهرسازی برای بهبود وضعیت بازار مسکن از توانمندی های بخش خصوصی استفاده کند.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان توضیح داد: وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تاکنون همانند سایر وزرا جلسه و یا هم اندیشی با بخش خصوصی در این مدت نداشت که این خود یکی از نگرانی های بخش خصوصی به شمار می رود، بنابراین امیدواریم در این دوره وزیر راه و شهرسازی جلسات مداومی با بخش خصوصی داشته باشد و از سوی دیگر حتما باید قانون بهبود فضای کسب و کار را برای سازندگان تسهیل کند‌‌.

پورحاجت در ادامه مهم ترین راهکارهای ساماندهی بازار مسکن را افزایش عرضه دانست و گفت: امیدواریم رستم قاسمی در صورت اخذ رای اعتماد از مجلس بتواند در حوزه ساخت و ساز تحول ایجاد کند.

او گفت: البته تجربه ثابت کرده دولت توان اجرای پروژه‌های مسکونی را ندارد و باید از بخش خصوصی استفاده کند و سیاست های رقابتی در حوزه بازار مسکن به طور خاص بسته‌های خدمت را به شکل متنوع ارائه کند تا با احداث سالانه یک میلیون واحد، بازار مسکن مقداری کنترل شود.

دبیر کانون سراسری انبوه‌ سازان بیان کرد: با توجه به تجربه گذشته در حوزه وزارت، بخش عمرانی کشور و ارتباط خوب با بخش خصوصی از سوی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، شرایط بهتری برای بخش مسکن کشور رقم خواهد خورد. بخشی از مشکلات مسکن به قوانین دست و پا گیر مربوط است که باید در جهت بهبود کسب و کار رفع شود.

پورحاجت با بیان اینکه با توجه به سابقه وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در صورت رای اعتماد مجلس به او، می‌توانیم باب همکاری وزارت راه و شهرسازی را سریع باز کنیم، یادآور شد: رئیس‌جمهور وعده ساخت سالانه یک میلیون مسکن را داده و بخش خصوصی و به طور خاص مجموعه انبوه سازان این توان و پتانسیل را دارند در کنار دولت عقب‌ماندگی بخش مسکن را جبران کنند.

او افزود: امیدوارم وزیر پیشنهادی اعتماد بخش خصوصی را جلب کند تا شرایط بهتری برای بخش مسکن و ساختمان کشور رقم بخورد.

مسکن ارزان می شود؟

همچنین شهاب سعادت نژاد رئیس انجمن سازندگان بخش مسکن در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سازندگان دارای صلاحیت و انبوه سازان تابع برنامه ها و اقدامات وزارت راه و شهرسازی هستند اما باید ساخت مسکن در شهر‌ها مطابق قانون توسط افراد و شرکت‌های دارای صلاحیت که این صلاحیت را خود وزارت راه و شهرسازی مطابق قانون داده است، ساخته شود.

رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان شهر تهران با بیان اینکه کار ساخت مسکن توسط افراد و شرکت‌های دارای صلاحیت علاوه بر بالا بردن عمر و کیفیت ساختمان‌ها می تواند از جان و مال خریداران ساختمان‌ها نیز محافظت کند، افزود: با ورود افراد دارای صلاحیت شاهد تخریب‌ها و ریزش‌های و حوادث ساختمانی کمتری خواهیم بود.

سعادت نژاد با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت کشور نباید اجازه دهند که ساختمان‌های با کیفیت پایین و ناایمن توسط افراد غیر متخصص ساخته شوند، ادامه داد: در صورتی که حمایت‌های لازم از بخش خصوصی انجام شود و موانع سر راه تولید مصالح و ساختار شرکت‌ها و افراد دارای صلاحیت، برداشته شود، شاهد افزایش ساخت و ساز با کیفیت خواهیم بود.

او تاکید کرد: در صورتی که صدور مجوزات لازم و تحویل زمین به سرعت و بدون معارض به سازندگان و انبوه سازان انجام شود، این بخش می‌تواند کمک بزرگی در تامین مسکن با کیفیت و استاندارد و مقاوم باشد و در کنار وزارت راه و شهرسازی به عنوان یک بازوی کمکی عمل کند.

رئیس انجمن سازندگان شهر تهران تصریح کرد: اجرای چنین برنامه و اقداماتی می تواند باعث شود که مردم و مصرف کنندگان نهایی در خانه‌هایی ایمن و با کیفیت و طول عمر بالا و قیمتی مناسب قرار گیرند.

او یادآور شد: حضور وزرای کارآمد و قوی در وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور و همچنین داشتن پویایی بدنه وزارت و جلوگیری از بروکراسی‌های وقت گیر باعث می شود، همکاری‌های تازه و خوبی با بخش خصوصی انجام شود تا شاهد ساختمان‌های مقاوم با تعداد بالا و قیمتی مناسب در کل کشور باشیم.

مسکن استیجاری

حسن محتشم کارشناس حوزه مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اگر دولت جدید بتواند امسال قیمت خانه و اجاره را افزایش ندهد، می‌توانیم بگوییم میزان تورم اجاره کاهش پیدا خواهد کرد.

او ادامه داد: قیمت گذاری بهتر است بر اساس عرضه و تقاضا باشد اگر قیمت گذاری دستوری باشد در کوتاه مدت شاید بتواند تا حدودی مؤثر باشد ولی در بلند مدت جواب منفی خواهد داشت.

محتشم درباره راهکارها برای حل مشکل اجاره مسکن توضیح داد: دولت می‌تواند تسهیلاتی را به سازندگان مسکن بدهد که بتوانند برای اجاره قیمت متعادل تری را ارائه دهند، نمی‌شود قیمت مسکن افزایش پیدا کند و اجاره ثابت بماند. یکی از راهکارهایی که دولت می‌تواند در خصوص کنترل نرخ اجاره انجام دهد ساخت و احداث مسکن‌‌های اجاره‌ای است که دولت با کمک شهرداری ها و بخش خصوصی می‌تواند بسازد و در اجاره آن ها نظارت مستقیم داشته باشد. با این روش می توان قیمت اجاره را تا حدودی کنترل و مدیریت کرد.

این کارشناس مسکن درباره تاثیر قانون مالیات بر خانه‌های خالی توضیح داد: دولت با اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی مشخص نیست تا چه میزان بتواند نقش خود را به منظور پایین آوردن و یا کنترل نرخ اجاره اعمال کند؛ چون اجرای این قانون ممکن است ابتدا و در کوتاه مدت موجب عرضه واحد های خالی به بازار شود اما این موضوع مطمئنا در تولید مسکن اثر منفی داشته و در بلند مدت برخلاف هدف تعیین شده اثر خود را نمایان می‌کند. البته برخی از صاحبان این مسکن ها به دلیل اینکه می‌ترسند مشمول جریمه شوند، می‌توانند در زمینه عرضه کمک کنند و موثر واقع شوند ولی این تاثیر مقطعی خواهد بود.

برنامه های پیشنهادی رستم قاسمی چیست؟

بر اساس این گزارش رستم قاسمی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تاکنون برنامه هایی را در خصوص بهبود وضعیت بازار مسکن ارائه کرده است که امیدواریم در طول این مدت بتواند این برنامه ها را به مرحله اجرایی برساند.

رستم قاسمی وزیر پیشنهادی با اشاره به وضعیت نامناسب بازار مسکن در کشور به کاهش حدود 400 هزار واحدی ساخت مسکن طی هشت سال گذشته، کاهش پوشش دهی تسهیلات بانکی از هزینه مسکن و سهم بسیار کم بخش مسکن از تسهیلات بانکی حدود 5 درصد در سال 99 اشاره کرده است.

همچنین در بخش اقدامات پیشران در حوزه مسکن و شهرسازی اجرای چند برنامه از جمله سند ملی آمایش سرزمینی،‌ تکمیل و به‌روزرسانی سامان املاک و اسکان، همکاری با قوه قضاییه در جهت تکمیل و به روز رسانی طرح ملی حدنگاری، اولویت روستاها و شهرهای کوچک و متوسط در فرآیند عرضه زمین و مسکن و …تاکید شده است.

براساس این گزارش در حال حاضر بازار مسکن تشنه مدیریت و افزایش تولید است. امید است در این دوره دولت بتواند با حمایت از بخش خصوصی و افزایش عرضه، جان دوباره ای به آن بخشد.

منبع: پایگاه خبری صدف 22

خرید خانه در تهران با یک میلیارد تومان مهندس فرحزادی

آیا می توان با یک میلیارد در تهران خانه خرید؟!

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: در این اقتصاد نابه سامان کشور سوال بسیاری از مخطبان ما این است که ایا هم اکنون می توان خانه یک میلیاردی در تهران خریداری نمود که ارزشش را داشته باشد. در این خبر در گروه مهندس فرحزادی لیستی از قیمت خانه با توجه به منطقه، سال ساخت بنا و متراژ آن تهیه کرده ایم و در اختیار شما قرار می دهیم.

به گزارش گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی، ارزان‌ترین واحد نوساز در نعمت‌آباد و با قیمت هر متر 12.9 میلیون تومان برای فروش آگهی شده است. در این محله می‌توان یک آپارتمان 91متری را به قیمت 1.180 میلیارد تومان خریداری کرد.

نرخ اجاره خانه‌های کم‌متراژ در تهران/ وقتی خانه‌ها کوچک می‌شوند

لیست قیمت خانه در تهران خانه یک میلیاردی مهندس محمدرضا فرحزادی

همچنین در بریانک برای فروش یک واحد 78متری ، قیمت کل 1.150 میلیارد تومان تعیین شده است.

در سی متری جی نیز می‌توان یک آپارتمان 69متری با عمر 18 سال را متری 17.3 میلیون تومان خریداری کرد.

در محدوده پیروزی، نبرد شمالی نیز برای فروش یک خانه 47متری، مالک قیمت 1.400 میلیارد تومان را تعیین کرده است.

بازسازی و نوسازی و مشارکت در ساخت 

همچنین در خیابان دماوند یک آپارتمان 54متری به قیمت متری 25.9 میلیون تومان فروخته می‌شود.

منبع: پایگاه خبری خبر آنلاین

قیمت مصالح ساختمانی گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

تثبیت قیمت مصالح ساختمانی

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: الگوی قیمت گذاری دستوری، بحث جدیدی برای سهامداران و فعالان بازار سرمایه ایران نیست چرا که اقتصاد ایران به طور کلی تحت تاثیر این مدل بوده و خصوصا در شرایط پرفشار تورمی اعمال سیاست های دستوری در اقتصاد تشدید می شود. هرچند شکست این استراتژی بارها برای سیاستمداران اثبات شده و تبعات منفی آن گریبان اقتصاد را گرفته اما بازهم شاهد اتخاذ تصمیماتی در این جهت هستیم.

اخیرا از وجود اراده و انگیزه وزارت راه و وزارت صمت جهت تثبیت قیمت ها در بازار مصالح ساختمانی خبر داد و با اشاره مستقیم به دو محصول سیمان و فولاد، موجبات نگرانی تولیدکنندگان و متعاقب آن فعالان بورسی را فراهم ساخت.

همانطور که پیشتر نیز گفته شد روز گذشته، رستم قاسمی، وزیر راه ‌و شهرسازی، در جلسه با انجمن انبوه‌سازان مسکن از مذاکره با وزارت صمت برای تثبیت قیمت سیمان و فولاد تا پایان اجرای نهضت ملی مسکن خبر داد. این اظهارات قاسمی، به وضوح از قصد دولت برای قیمت‌گذاری دستوری این دو کالای مهم در صنعت ساختمان‌سازی حکایت دارد. با وجود اینکه ناکارآمدی قیمت‌گذاری دستوری و اثرات مخرب آن بر اقتصاد، بارها اثبات شده است، اما به نظر می‌رسد که دولت قصد دارد بار دیگر در سنگر قیمت‌های دستوری پناه بگیرد. اقتصاد آنلاین در گفت‌وگو با دو کارشناس بازار سرمایه، که مواضع در تعارض با یکدیگر اتخاذ کردند، اثر این سیاست بر آینده صنایع فولاد و سیمان را بررسی می‌کند.

در سال‌های اخیر، قیمت‌گذاری دستوری بخشی جدایی ناپذیر از اقتصاد ایران بوده است. با این وجود، تاثیرات منفی آن به وضوح در بخش‌های مختلف اقتصادی مشخص است. یکی از مثال‌های بارز از اثرات قیمت‌گذاری دستوری را می‌توان در صنعت خودروسازی مشاهده کرد. جایی که قیمت‌گذاری دستوری، باعث زیان‌های پیاپی خودروسازان و مانع رشد کیفیت خودروها شده‌ است.

به علاوه، از آخرین نمونه از ناکارآمدی قیمت‌گذاری دستوری مدت زیادی نمی‌گذرد، در ۲۰ آبان ماه بود که فهرستی از قیمت مصوب ۲۵کالا‌ی ضروری و اقلام پرمصرف خانوار منتشر شد. با این وجود طولی نکشید تا قیمت این محصولات در بازار آزاد از قیمت‌های تصویب شده پیشی بگیرد.

همچنین بر اساس بند ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، دولت مکلف است کالای پذیرفته شده در بورس را از نظام قیمت‌گذاری خارج کند. از آنجا که سیمان و فولاد، کالاهایی هستند که در بورس کالای ایران معامله می‌شوند، به نظر می‌رسد قیمت‌گذاری این دو کالا، بر خلاف قانون است.

فردین آقابزرگی، از کارشناسان باسابقه بازار سرمایه، در گفت‌وگویی به نقد این طرح دولت پرداخت و گفت: اگر طرح قیمت‌گذاری فولاد و سیمان، در کوتاه مدت موفقیت‌آمیز باشد و بتواند قیمت فولاد و سیمان را ثابت نگه دارد، باعث می‌شود که انگیزه سرمایه‌گذاری در این صنایع به شدت کاهش یابد. این، همان اتفاقی است که در صنعت برق و حتی نفت ایران رخ داده است که نتایج آن را در حال حاضر می‌بینیم و در آینده نیز خواهیم دید. اولین بازتاب قیمت‌گذاری دستوری در هر صنعتی، ایجاد فضایی است که تولیدکننده را مجبور کند تا به هر شکل ممکن، منافع سهامداران را حفظ کند.

وی ادامه داد: دلیلی وجود ندارد که فشار مالی ناشی از هزینه‌های طرح مسکن حمایتی، بر دوش تولیدکنندگانی باشد که تا الان در جهت سودآوری کار کرده‌اند. این وظیفه دولت است که در حوزه‌هایی مثل آموزش و بهداشت، تعرفه‌هایی برای کاهش فشار بر مردم وضع کند اما در فعالیت‌های اقتصادی، هر چقدر هم که اهداف دولت سازنده و مفید باشند، نباید از جیب سهامداران و سرمایه‌گذاران باشند. این کار در میان‌مدت و بلند‌مدت، یک سیاست بازدارنده برای سرمایه‌گذاری در همان صنعت خواهد بود.

آقابزرگی در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از تبعات این اقدام، ایجاد یک فضای رانتی در صنایع فولاد و سیمان باشد. در سال‌های گذشته که نظام قیمت‌گذاری دستوری برای گچ فله مطرح بود، شرکت‌های تولید‌کننده، همان گچ را با وزن‌های کمتر و به صورت پاکتی و با قیمت بیشتر به فروش می‌رساندند. به این ترتیب، در این صنعت، هم رانت توزیع ‌شد و هم مقصود نهایی حاصل نشد.

این کارشناس بازار سرمایه در بخش پایانی اظهاراتش، قیمت‌گذاری در بازار آزاد را برای رسیدن دولت به اهدافش در طرح نهضت مسکن مناسب دانست و افزود: اگر قیمت‌گذاری بر اساس عرضه و تقاضا انجام شود، می‌توان انتظار داشت که تولیدکننده با رغبت با دولت همکاری کند تا سودآوری بیشتری داشته باشد. به این ترتیب سود این روند به هر دو طرف دولت و تولیدکننده می‌رسد.

محمدرضا آرام بنیار، کارشناس و فعال بازار سرمایه در این مورد به اقتصاد آنلاین گفت: می‌توان از دو طریق به این موضوع نگاه کرد. روش اول، همان قیمت‌گذاری دستوری است که به زیان شرکت‌های فولادی و سیمانی خواهد بود و به تولید آن‌ها آسیب می‌رساند. راه دوم آن است که دولت از سیاست‌های تثبیت قیمت استفاده کند تا پیش‌بینی پذیری را در اقتصاد افزایش دهد و میزان نوسان قیمت این محصولات را کاهش دهد. در نتیجه این راهکار، فرصت و امکان سرمایه‌گذاری در این صنعت و صنایع وابسته به آن، مثل مسکن افزایش پیدا می‌کند. بنابراین سیاست‌های تثبیت و کاهش نوسان‌های قیمت فولاد و سیمان، می‌تواند برای این صنایع مفید باشد.

این کارشناس در ادامه افزود: یکی از نهاده‌های مورد نیاز برای ساخت مسکن زمین است که دولت این نهاده را از قیمت‌گذاری مسکن حمایتی حذف کرده است. از طرف دیگر بخشی دیگر از هزینه‌های ساخت، دستمزد کارگران است. بهتر است که دولت، برای مدیریت بهای تمام شده، سرعت ساخت و ساز را افزایش دهد. در این صورت هم نوسان قیمت مصالح در مدت زمان ساخت و ساز مسکن کاهش خواهد یافت و هم هزینه‌های دستمزد به شدت پایین می‌آیند.

آرام بنیار در پایان اذعان کرد درصورتی که دولت نکات ذکر شده را رعایت کند و به علاوه، اجرا و تامین مالی پروژه را به بخش خصوصی واگذار کرده و خود آن‌ها را ضمانت کند، طرح نهضت مسکن، از لحاظ اقتصادی توجیه دارد.

منبع: پایگاه خبری ساختمان خبر

خانه های گران قیمت نوسازی و بازسازی گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

خانه مجلل و گرانقیمت ترین خانه های دنیا

گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: خانه های گران قیمت در دنیا کدام هستند و متعلق به چه کسانی می باشند. در این خبر 11 طراحی و بازسازی خانه لوکس و گران قیمت مورد بررسی قرار گرفته اند. این خانه ها دارای امکانات فراوان، زیبایی منحصر به فرد، در بهترین لکیشن و آدرس آن محل واقع شده اند که به دست معماران و سازنده های به نام و با تجربه طراحی و ساخته شده اند. با ما با این خبر فوق العاده جذاب همراه باشید.

1 – خانه ای به ارزش 45 میلیون دلار در نیویورک

پنت هاووس مولتی میلیون دلاری که صاحب آن آقای ” دنیل لوئیب” مدیر صندوق دپارتمان بیمه دنیل است ؛ این ویلای مجلل یکی از آدرس های منحصربه فرد نیویورک را از آن خود کرده.

2- خانه باغ دار مجلل 88 میلیون دلاری در مونته سیتی کالیفرنیا

این خانه ی 42 هکتاری متعلق به کسی نیست جر ملکه مدیای آمریکا “اپرا وینفری” . این زن مشهور ثروتمند نه تنها چنین ویلای باشکوهی دارد بلکه ملک و املاک با ارزش دیگری نیز در شهرهای دیگر به نام خود سند زده است.

3- خانه ی ساحلی بینظیر 95 میلیون دلاری در ساحل پالم

این خانه ی ساحلی مجلل و باشگوه متعلق به دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا است ، خانه ای با امکانات فوق العاده خاص در پیش از این در دنیای مد نمناک به آن پرداخته ایم.

4 – خانه ی گرانقیمت 100 میلیون دلاری در تپه های لس آلتوس در کالیفرنیا

میلیاردر روسی “یوری میلنر” بخشی از دارایی های میلیاردی اش را به این خانه ی 100میلیون دلاری اختصاص داده است ، خانه ای که استخر داخلی و محوطه ی آن مجزا است و زمین تنیس آن از مشخصات بی نظیر است . این مرد ثروتمند علی رقم داشتن چنین خانه ای به همراه همسر و تک دخترش در مسکو زندگی می کند.

5- خانه ی 102 میلیون دلاری در میان طبیعت بکر شرق هامپتون

این خانه ی 40 هکتاری متعلق به میلیاردر “رون بارون” است و در لیست گران قیمت ترین ویلاهای دنیا قرارگرفته است.

6- ویلای 117.5 میلیون دلاری در کالیفرنیا

این خانه گرانقیمت متعلق به “ماسایوشی سان” است ؛ امارتی لوکس که به داشتن کتابخانه ای غنی و امکانات رفاهی در تمام جهان شناخته شده است.

7- خانه ی لوکس 120.5 میلیون دلاری در واشنگتن

خانه ای با امکانات و تکنولوژی پیشرفته که متعلق به ثروتمند ترین مرد دنیا “بیل گیتس” است .این امارت دارای باشگاهی به مساحت 2.500 فوت مربع و استخری به متراژ 60 فوت است.

8- خانه ی 130 میلیون دلاری در ساحل پالم فلوریدا

ویلایی ساحلی “کن گریفینز” یکی از بهترین خانه های دنیا برای استراحت و تفریح است به خصوص به دلیل داشتن زمین تنیس فوق العاده اش.

9- خانه ای 132.5 میلیون دلاری در آگوستا

برخی معتقدند به دلایلی ارزش واقعی این خانه اعلام نمی شود و این امارت مجلل برحسب یک سری بررسی های کلی با این ارزش گذاری در این لیست قرار گرفته است.

10- خانه 200 میلیون دلاری در منطقه ی جنگلی کالیفرنیا

خانه ای یا بهتر است بگوییم مجموعه ای از خانه ها متعلق به لری اِلیسون، بنیان گذار اوراکل است ، خانه ای با طراحی و معماری یاپنی چندین بخش دارد که در مجموع 10 خانه مخصوص با کاربردهای مختلف خلاصه می شود.

11- هاید پارک لندن به ارزش 221 میلیون دلار

هاید پارک از بزرگترین پارکهای شهر لندن و یکی از پارکهای سلطنتی این شهر است. هاید پارک توسط دریاچهٔ سرپنتاین به دو نیم می شود. هاید پارک به همراه باغ کنسینگتون 253 هکتار مساحت دارد.

منبع: پایگاه خبری نمناک

گران قیمت ترین خانه ها در تهران

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: در این خبر می خواهیم قیمت های سرسام اور خانه را در تهران بررسی نماییم. شاید اگر قیمت خانه هایی با سال ساخت پایین در مناطق نه چندان خوب تهران را بررسی نماییم به گرانی بیش از حد آپارتمان پی ببریم. حال می بینیم که قیمت این خانه های لوکس در بهترین مناطق با امکانات رفاهی عالی متری چند به فروش می رسند که شاید در خواب هم نتوان تصور خرید آنها را کرد.

خانه های گران قیمت تهران چند معامله می شوند

پایگاه خبری گروه طرح و ساخت محمدرضا فرحزادی؛ با بررسی محلات تهران مشخص می شود که مناطق یک و سه و برخی محلات منطقه دو از گران ترین واحدهای مسکونی پایتخت به شمار می روند که قیمت واحد مسکونی در آن ها بسیار گران است. نرخ خانه های گران قیمت در این مناطق به ویژه منطقه یک گاه به ارقام نجومی می رسد.

گران ترین خانه ها در تهران گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

در این گزارش سعی داریم به بررسی گران ترین خانه هایی که در بازه یک ماه اخیر دادوستد شده اند؛ بپردازیم

پایگاه خبری وبسایت فرحزادی؛ با بررسی محلات تهران مشخص می شود که مناطق یک و سه و برخی محلات منطقه دو از گران ترین واحدهای مسکونی پایتخت به شمار می روند که قیمت واحد مسکونی در آن ها بسیار گران است. نرخ خانه های گران قیمتدر این مناطق به ویژه منطقه یک گاه به ارقام نجومی می رسد. در یک ماه اخیر بعضی از واحدهای مسکونی این مناطق با قیمت های متری 100 میلیون به بالا نیز دادوستد شده است که با توجه به متراژهای بالای این واحدها، ارقام عجیب و غریبی در این معاملات به ثبت رسیده است.

قیمت ها بر اساس معاملات یک ماه اخیر است

در ادامه به بررسی نرخ بعضی از گران ترین خانه هایی که در شهر تهران دادوستد شده است می پردازیم. توجه به این نکته لازم به نظر می رسد که این اعداد بر طبق دادوستدهایی است که در یک ماه گذشته صورت گرفته و در سامانه اطلاعات املاک ایران ثبت شده است. این اعداد نشان دهنده قیمت واقعی مسکن در این مناطق نیست و نرخ مسکن در هر محله با توجه به وضعیت های مختلف و عوامل متفاوت، تفاوت اساسی می کند؛ از این رو این گزارش هیچ دخل و تصرفی در این اعداد ارقام انجام نداده است و وضعیت واحد مسکونی تعیین کننده نهایی قیمت خواهد بود.

واحدهای مسکونی گران قیمت

یکی از خانه های گران قیمت و به اصطلاح لاکچری، که در یک ماهه اخیر مبادله شده است یک واحد مسکونی 273 متری با سن بنا 22 در اقدسیه است. این واحد مسکونی متری 111 میلیون 941 هزارتومان نرخ گذاری شده است. همچنین برای یک واحد مسکونی به متراژ 512 متر و 50 سال ساخت، در محله قیطریه متری 120 میلیون تومان بودجه صرف شده است که قیمت تمام شده این واحد مسکونی 60 میلیارد تومان است.

از دیگر واحدهای گران قیمتی که در تهران به ثبت رسیده خانه ای 452 در نیاوران بود که قیمت تمام شده این واحد مسکونی 74 میلیارد تومان قیمت خورده است. واحدی دیگر در الهیه به متراژ 218 متر متری 156 میلیون تومان نرخ گذاری شده است.

یکی از خانه های گران قیمت دیگر، واحد مسکونی 248 متری 10 سال ساخت در فرمانیه با نرخ 121 میلیون تومان برای هر متر مربع به فروش رسید. خانه ای 75 متری یک سال ساخت، نیز در ولنجک متری 108 میلیون 822 هزارتومان دادوستد شد.

شهرک غرب و سعادت آباد نیز از محلات گران قیمت منطقه دو شهر تهران به شمار می روند، و نرخ خانه در این محلات نیز با قیمت مسکن در منطقه یک برابری می کند. واحدی 183 متری و نوساز در محله سعادت آباد متری 155 میلیون تومان و یک واحد مسکونی 164 متری و 35 سال ساخت در شهرک غرب ماری 109 میلیون و 223 هزارتومان قیمت گذاری شده است.

منبع: پایگاه خبری ملک 7

اختصاص بودجه بازسازی گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرح زادی

بازسازی حرم عبدالعظیم و اختصاص بودجه 550 میلیارد تومانی

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: سالانه برای بازسازی مکان های مختلف در ایران مانند استادیوم های ورزشی، موزه ها، مکان های تاریخی، مقبره ها، خانه هایی که جزو آثار هنری و تاریخی محسوب می شوند، مکان های زیارتی و ساختمان های دولتی اختصاص می دهند. به دستور نائب رییس شورای شهر تهران بودجه 550 میلیاردی به بازسازی اطراف حرم عبدالعظیم اختصاص یافت.

نایب رییس شورای شهر تهران از تصویب رقم ۵۵۰ میلیارد تومان در قالب اوراق مشارکت برای بازسازی اطراف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) خبر داد.

پرویز سروری در پایان دوازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوعات جلسه امروز شورای شهر تهران گفت: در ابتدای جلسه امروز طبق جلسات گذشته اعضای شورا تذکراتی را در موضوعات مختلف مطرح کردند و در ادامه دو لایحه دو فوریتی ارسال شده از سوی شهرداری تهران در دستور کار اعضا قرار گرفت.

وی ادامه داد: لایحه اول مربوط به کمک شهرداری تهران به برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم اربعین حسینی در کربلا بود؛ البته در سنوات گذشته نیز شهرداری در این بخش کمک‌هایی را داشته است و امیدواریم امسال نیز پرشکوه‌تر از هر سال و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراسم اربعین حسینی در کربلا برگزار شود.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که امروز در قالب لایحه ارسال شده از سوی شهرداری تهران مورد بررسی و تصویب قرار گرفت مربوط به ارائه تخفیف عوارض شهرسازی به شهروندان بود که در لایحه شهرداری تهران رقم ۳۰ درصد عوارض برای افرادی که به صورت یکجا و نقدا عوارض خود را پرداخت کنند تخفیف در نظر گرفته می‌شد و این رقم در صحن شورا با پیشنهاد اعضا به ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد. همچنین بازه زمانی دو ماهه‌ای از زمان تصویب این مصوبه توسط فرمانداری تهران برای این تسهیلات از سوی شورای شهر تهران در نظر گرفته شد.

سروری تاکید کرد: در ادامه لایحه‌ای نیز در ارتباط با صدور مجوز اوراق مشارکت برای بازسازی نفرآباد و اطراف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در دستور کار اعضا قرار گرفت و با توجه به طرح مشترکی که در کمیسیون‌های شهرسازی و برنامه به تصویب رسیده بود این مسئله مورد موافقت اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.

وی تصریح کرد: بر همین اساس اعضای شورای شهر تهران با تصویب رقم ۵۵۰ میلیارد تومان در قالب اوراق مشارکت این رقم را برای بازسازی اطراف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و محله نفرآباد در نظر گرفتند.

منبع: پایگاه خبری ایسنا

قیمت مصالح ساختمانی گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی

باید گرانی مصالح ساختمانی کنترل شود

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: این روزها با این شرایط اقتصادی نا بسامان به قدری نوسانات بازار مصالح ساختمانی زیاد است که بسیاری از کارفرمایان و مهندسان را سردرگم کرده است. و چون قراردادهای مهندسان در یک بازه ی زمانی چندساله نوشته می شود، این تورم ها و نوسانات بسیار کار آنها را با مشکل روبه رو می سازد بر همین اساس برای آنکه ساخت مسکن با مشکل روبه رو نشود باید گرانی های مصالح برطرف شود.

گرانی مصالح ساختمانی بازسازی و نوسازی ساخت مسکن گروه طرح و ساخت فرحزادی

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: اجازه نمی‌دهیم افزایش قیمت‌ها در حوزه مصالح ساختمانی مانعی برای احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی شود و باید گرانی‌ها کنترل شود.

موضوع گرانی قیمت مصالح ساختمانی یکی از مسائلی است طی سال‌های اخیر بر افزایش قیمت مسکن و از سویی رکود در ساخت و ساز تاثیر بالایی داشته است. موضوعی که نمایندگان مجلس یازدهم همواره از آغاز کار خود نسبت به آن اهتمام ویژه‌ای داشته‌اند، اما یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های امروز مردم درباره تاثیر قیمت مصالح ساختمانی بر پروژه‌های نهضت ملی مسکن است.

سید البرز حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در این راستا اظهار داشت: برای احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور، هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و وزارت راه و شهرسازی مقدمات کار را به خوبی فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه تشکیل شورای عالی مسکن، تقسیم‌بندی زمین مورد نیاز مسکن در استان‌ها، تعیین نرخ بهره بانکی برای دهک‌های مختلف جامعه از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال است، افزود: در برخی از استان‌ها، استانداران به منظور تامین زمین مورد نیاز باید همکاری‌های لازم را داشته باشند.

عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه احداث مسکن یک موضوع چند وجهی است که باید همه وزارت‌خانه‌های ذی‌ربط همچون نیرو، نفت، اقتصاد و دارایی، صمت، راه و شهرسازی، نوسازی و بازسازی ساختمان ، جهاد کشاورزی و همچنین بانک مرکزی برای تحقق آن همکاری داشته باشند، یادآور شد: مقرر شده مشکل گرانی مصالح ساختمانی نیز به زودی رفع شود.

وی ضمن تاکید بر اینکه ابتدا باید تولید داخلی مصالح ساختمانی به سمت تامین نیازهای داخلی برود و سپس مازاد بر تولید را به بازارهای هدف، صادر کنند، ابراز کرد: در مجموع بهانه‌ای برای عدم احداث واحدهای طرح نهضت ملی مسکن نبوده و این طرح محقق خواهد شد.

حسینی بیان کرد: سیمان در کشور به یک قیمت غیرمنطقی رسیده بود و فولاد هم گرفتار مسائل بورس و دلالی شده بود اما با وجود همه مسائل، وزارت راه و شهرسازی وعده احداث سالی یک میلیون واحد مسکن را به ما داده و این امر به لطف خدا انجام می‌شود.

وی همچنین در پایان اشاره‌ای به وضعیت دهک‌های پایین جامعه کرده و گفت: میزان بهره بانکی برای دهک‌های یک تا سه بالغ بر پنج درصد و مابقی دهک‌ها از ۹ درصد، ۱۲ درصد و ۱۸ درصد محاسبه خواهد شد.

منبع: پایگاه خبری ساختمان نیوز

بازسازی خانه مشکاتیان مهندس محمدرضا فرحزادی

بازسازی خانه سوخته مشکاتیان

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: خانه پرویز مشکاتیان نوازنده و هنرمند نیشابوری، یک بنای قدیمی . جزو آثار باستانی ایران محسوب می شود. این خانه بعد از آتشسوزی که به گفته پایگاه های خبری عمدی بوده است، مجدداً از نو مانند پلان قبلی بازسازی شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت: در پی تخریب سال گذشته و آتش‌سوزی که اخیرا در خانه قدیمی پرویز مشکاتیان اتفاق افتاد، بنای خانه‌ پدری استاد ۱۰۰ درصد تخریب شد اما با توجه به اینکه این بنا در آثار ملی کشور به ثبت رسیده، بنا بر ضوابط میراث فرهنگی باید عین به عین و طبق نقشه و پلان قبلی بازسازی شود.

محمد اسماعیل اعتمادی عنوان کرد: اخیرا منزل پدری استاد مشکاتیان دچار حریق شد و متاسفانه بقایای این بنا که پس از تخریب، تنها ۲ اتاق بود در اثر آتش‌سوزی کاملا از بین رفت.

وی اظهار کرد: بنای خانه پدری استاد پرویز مشکاتیان ۳۰ اردیبهشت سال گذشته در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید اما متاسفانه در ۱۴ خرداد ماه همان سال این بنا توسط مالکان با یک دستگاه لودر تخریب شد که تقریبا ۸۰ درصد بنا در پی آن از بین رفت و فقط ۲ اتاق از آن باقی ماند که در اعتراض به این تخریب، شکایاتی شد و میراث فرهنگی نیز موضوع را از طریق دادگاه پیگیری کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه این بنا پس از تخریب متروکه بوده و دیوار هم نداشت، در یک سال و نیم اخیر مکانی برای معتادان و ولگردان شده بود. برای رفع این مساله چندین مرتبه مکاتبه با شهرداری انجام شد و در نهایت مهر ماه سال جاری شهرداری نیشابور اقدام به دیوارکشی در ضلع شرقی این مکان کرد اما متاسفانه چند هفته‌ای از دیوارگذاری نمی‌گذشت که آتش‌سوزی اخیر اتفاق افتاد.

اعلام آتش‌نشانی آتش‌سوزی خانه پدری مشکاتیان

وی اظهار کرد: بنا بر اعلام آتش‌نشانی این آتش‌سوزی عمدی بوده اما علت قطعی و اینکه چه افرادی دست به این اقدام زده‌اند، در دست بررسی است.

بازسازی بعد از آتشسوزی خانه مشکاتیان محمدرضا فرحزادیاعتمادی ادامه داد: خانه پدری استاد مشکاتیان شبانگاه شنبه، هشت آبان ماه، دچار آتش‌سوزی شد که با تلاش آتش‌نشانان آتش مهار شد اما صبح روز بعد نیز مجددا آتش از هفت صبح از سر گرفته می‌شود و با توجه به چوبی بودن سقف و وجود ایزوبام، آتش مجدد شعله‌ور شده و برای خاموش کردن آن مجبور می‌شوند مقدار زیادی آب روی بنا بریزند. در حال حاضر از کل بنا به جز دیواره‌های خشتی و گلی چیزی باقی نمانده است.

وی تأکید کرد: از وزارتخانه هم نامه‌ای در زمینه ساخت این خانه ارسال شده که آن را به شهرداری ابلاغ کردیم. چنانچه مالکان بنا تقاضای صدور پروانه داشته باشند، باید این خانه دقیقا مانند قبل بازسازی شود.

وی در رابطه با ارزش این بنا بیان کرد: منزل پدری پرویز مشکاتیان مربوط به دوران پهلوی اول بود و با توجه به آجرکاری‌ها و تزئینات آجرکاری و سقف‌های چوبی آن دارای ارزش معماری خاصی بود. همچنین به دلیل اینکه استاد مشکاتیان دوره‌ای از عمرشان از سن حدود ۱۲ تا ۱۹ سالگی را در این منزل سکونت داشت. این بنا هم به لحاظ معماری و هم به لحاظ فرهنگی بنای ارزشمندی است و به دلیل همین ارزش‌های معماری و فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اعتمادی افزود: تا سال ۹۱ مادر استاد مشکاتیان در این منزل سکونت داشت اما بعد از زلزله‌ای که سال ۹۱ در نیشابور اتفاق افتاد، قسمتی از منزل آسیب دید. به همین دلیل مادر ایشان آنجا را تخلیه کرد و این بنا برای مدتی به شکل متروکه رها شد.

وی ادامه داد: سال ۹۷ ورثه مشکاتیان پیگیری‌هایی برای واگذاری این منزل به شهرداری انجام داد و مذاکراتی انجام شد و به توافقاتی نیز دست یافتند اما چون شهرداری پول نقد نداشت، علی‌رغم اینکه شورای شهر در سال ۹۸ مصوب کرده بود که باید شهرداری این مکان را بخرد اما خریداری نشد و در نهایت منزل پدری استاد مشکاتیان به ۲ نفر که شغلشان بساز و بفروش بود، فروخته شد.

وی افزود: بعد از فروش منزل به مالکان فعلی چندین جلسه برگزار کردیم که آن‌ها را راضی کنیم منزل را تخریب نکرده و آن را حفظ کنند اما آن‌ها با این موضوع موافقت نکردند ولی راضی شدند که منزل را به شهرداری و یا هر فرد دیگری بفروشند ولی شهرداری باز هم نتوانست با مالکان فعلی به توافق برسد.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور گفت: پیگیری‌ها و مذاکرات با مالکان فعلی این منزل همچنان ادامه دارد و امیدواریم هر چه سریع‌تر این منزل از بلاتکلیفی خارج شود و بتوانیم با همکاری شهرداری پس از بازسازی آن را به یک مرکز فرهنگی مثل خانه‌ موسیقی تبدیل کنیم.

پرویز مشکاتیان آهنگساز و نوازنده برجسته موسیقی ایران متولد اردیبهشت ۱۳۳۴ در نیشابور بود که در طول دوران فعالیت هنری‌اش آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشته است.

این هنرمند در شهریور ۱۳۸۸ درگذشت. منزل پدری این هنرمند فقید در بلوار بعثت ۲۱ در شهرستان نیشابور واقع شده است.

منبع: پایگاه خبری خبربان

قیمت میلگرد چگونه می شود گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

آیا آهن و میلگرد گرانتر می شود؟

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: در این روزها با این نوسانات اقتصادی بیشتر مهندسان و به قول خودمانی بساز بفروش ها دنبال این هستند که بدانند آیا قیمت آهن در راستای مذارکات پایین می آید یا نه؟! یکی از دغدغه های سرمایه گذاران نیز قیمت میلگرد برای ساختمان سازی می باشد از این رو توصیه می شود اگر قصد خرید آهن دارید هر چه سریع تر بخرید چراکه قیمت آهن در طولانی مدت افزایش پیدا خواهد کرد.

عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان آهن گفت: در سه هفته اخیر قیمت میلگرد و آهن رشدی نداشته است. بازار به دلیل شروع مذاکرات وین راکد است. به نظر می‌رسد معامله‌گران به دلیل اتفاق‌های سیاسی از شرایط بازار ترسیدند و فعلا کالایی نمی‌خرند.

با توجه به آغاز دور هفتم مذاکرات وین برخی فعالان بازار معتقدند آهن بعد از مذاکرات هم ارزان نمی‌شود. چرا که یکی از فاکتورهای قیمت آهن روند قیمت دلار است که به گفته آهن فروشان دولت برای تامین بودجه اجازه کاهش قیمت دلار را نمی‌دهد. از این‌رو تجار عقیده دارند نتیجه مذاکرات هر چه که باشد، میلگرد و آهن ارزان نمی‌شود.

آیا مذاکرات می‌تواند قیمت مصالح ساختمانی از جمله آهن را کاهش دهد؟

قیمت میلگرد چقدر شد؟

محمدصادق چیت ساز توضیح داد: میلگرد امروز با قیمت ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان تا ۱۶ هزار تومان معامله شد. هر کیلو تیر آهن هم با قیمت ۱۶ هزار تومان تا ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان خرید و فروش شده است.

او ادامه داد: توافقات ایران در وین تاثیری در کاهش قیمت دلار ندارد. بنابراین یکی از شاخصه‌های تاثیرگذار در بازار آهن قیمت دلار است. ممکن است چنانچه مذاکرات نتیجه‌بخش باشد، رشد قیمت دلار اندک باشد. بنابراین قیمت آهن و میلگرد هم بنا بر همین تناسب نوسان دارد.

او در توصیه‌ای به سازندگان گفت: چنانچه سازندگان و همچنین کسانی که قصد بازسازی خانه های قدیمی خود را به صورت اساسی دارند و همچنین  قصد شروع یا تکمیل پروژه‌ای را دارند، امروز بهترین فرصت برای خرید میلگرد و آهن است. چرا که در بلند مدت امکان دارد قیمت آن افزایش پیدا کند.

پیش‌تر، محمدصادق چیت‌ساز، عضو هیات مدیره اتحادیه آهن فروشان گفته بود: معمولا در بهمن ماه رونق به بازار بر می‌گردد و حجم معاملات بیشتر می‌شود. همین افزایش تقاضا قیمت میلگرد را اندکی گران می‌کند.

چیت ساز در ادامه با اشاره به تاثیر مذاکرات بر اقتصاد و شرایط بازار گفت: برجام تاثیری در جبران کسری بودجه کشور ندارد. دولت برای اینکه کسری بودجه خود را جبران کند اوراق قرضه را به صنایع بزرگ می‌فروشد. سهامداران هم برای اینکه بتوانند اوراق بخرند پول‌های خود را از بازار سهام خارج کردند.

او گفت: دولت برای جبران کسری بودجه صاحبان صنایع بزرگ را اجبار کرده تا اوراق بخرند. همین مساله باعث شده نماد فولادی‌ها منفی شود و بخش اعظمی از سهامداران از بازار سهام کوچ کنند.

منبع: پایگاه خبری تجارت نیوز

طرح مسکن اجاره داری حرفه ای گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

طرح اجاره داری حرفه ای

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: این روزها که خرید خانه آرزو شده و روز به روز آمار اجاره نشین ها بالا می رود. دولت با پی ریزی یک طرح ملزم دانسته تا زمینه را برای راحتتر بودن مستجران فراهم سازد. طرح اجاره داری حرفه ای یکی از طرح هایی می باشد که هم به نفع مستجران است و هم به نفع سرمایه گذاران. اما مشکل اصلی اجاره بها این ملک ها است که به نظر دولیت باید روی کاهش یا افزایش قیمت این خانه ها تسلط داشته باشد. اما برخلاف این تصور دولت اعلام داشته که ما به صورت مستقیم نمی توانیم روی قیمت اجاره ها دخل و تصرف داشته باشیم.

ساخت مسکن اجاره‌ ای ارزان قیمت

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تصویب آیین نامه اجاره داری در هیات دولت، تحول بزرگی در بازار اجاره بها ایجاد خواهد کرد، گفـت: کنترل بازار اجاره مسکن نیازمند قانون است.

به گزارش گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی: محمود محمودزاده با اشاره به راهکارهای بهبود وضعیت اجاره بهای مسکن، اظهار کرد: برای اولین بار جهت مدیریت بازار اجاره، آیین نامه اجاره داری حرفه‌ای را مطرح کردیم که در حال حاضر در هیات دولت بوده و در صورت تصویب، با ساخت واحدهای استیجاری ارزان قیمت، تحولات ویژه‌ای در حوزه اجاره داری ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: در جریان بررسی نحوه اجرای قانون جهش تولید مسکن در شورای عالی مسکن برنامه‌ای جهت ساخت سالانه یک میلیون خانه، پیشنهاد احداث ۱۵۰هزار واحد اجاره‌ای را دادیم تا بتوانیم با ارائه مجوز تسهیلات و خدمات با قیمت تمام شده مناسب بسازیم تا برای بخش خصوصی و کسانی که به دنبال صندوق سرمایه گذاری ملکی هستند هم جذابیت داشته باشد و مورد استقبال قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ساخت واحدهای قانون جهش تولید مسکن از امسال شروع خواهد شد اما تکمیل آنها بیش از یک سال زمان خواهد برد لذا عرضه واحدها به امسال نمی‌رسد، اما امیدواریم بازار اجاره سال آینده تا حدودی آرام تر باشد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه با تاکید بر این‌که کنترل بازار اجاره مسکن نیازمند قانون است، اضافه کرد: تاکنون در این زمینه قانونی نداشتیم و در این دو سال نیز به دلیل شرایط ویژه و شیوع ویروس کرونا از ستاد ملی مقابله با کرونا، مصوباتی برای کنترل بازار اجاره بها درخواست کردیم

فواید تصویب طرح اجاره داری حرفه‌ای

به گزارش گروه طرح و ساخت مهندس محمدرضا فرحزادی، آیین نامه حمایت از اجاره داری حرفه ای مدتی پیش توسط وزارت راه و شهرسازی به دولت ارایه شده و هم اکنون در کمیسیونهای تخصصی دولت در دست بررسی قرار دارد. طرحی که گفته می شود به مباحثی همچون ودیعه، احداث واحدهایی‌ به قصد اجاره‌داری، مدت زمان اجاره نامه و ورود شرکت‌های دانش‌بنیان می‌پردازد.

اواسط سال گذشته طرح اجاره داری حرفه ای در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت. البته این مبحث در زمان آخوندی ـ وزیر سابق راه و شهرسازی ـ هم مطرح می شد اما شکل اجرایی نیافت. با روی کار آمدن محمد اسلامی به جای عباس آخوندی، این آیین نامه یک بار دیگر مطرح شد.

محمود محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ گفته است: آیین‌نامه حمایت از اجاره ‌داری حرفه‌ای مدتی پیش توسط وزارت راه و شهرسازی به دولت ارایه شده و هم‌اکنون در کمیسیون‌های تخصصی دولت در دست بررسی است. بعد از تصویب این آیین‌نامه در کنار اجاره‌داری سنتی که در کشور رواج دارد، اجاره‌ داری حرفه‌ای نیز ایجاد خواهد شد و با این‌کار هم درعرضه واحدهای اجاره‌ای و هم در کنترل قیمت‌ها، شاهد تاثیرگذاری مثبتی خواهیم بود.

محمودزاده تصریح کرد: اجرای آیین‌نامه اجاره ‌داری حرفه‌ای از یک سو به نفع مستاجران و از سوی دیگر به نفع سرمایه‌گذاران است و راهکارهایی که در آیین‌نامه در نظر گرفته شده به گونه‌ای است که منافع هر دو گروه را مدنظر قرار می‌دهد. با اجرای اجاره‌ داری حرفه‌ای تعادل در بازار اجاره ایجاد و قیمت‌ها به شکلی منطقی به بازار ارایه می‌شود.

وی همچنین در خصوص راهکارهای دولت برای جلوگیری از ثبات قیمت‌های اجاره و ممانعت از افزایش چندباره آنها، گفت: در خصوص افزایش یا کاهش اجاره‌بها، دولت مستقیما نمی‌تواند اعمال‌نظر کند. به هرحال، اجاره‌بها تابعی از قیمت مسکن است و از آنجایی که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در آن انجام می‌شود باید به گونه‌ای باشد که نفع موجر را نیز در پی داشته باشد.

تکلیف احداث خانه های کوچک متراژ

بنابر این گزارش، مدتهاست که احداث واحدهای مسکونی به قصد اجاره به اقشار پایین روی زبان ها افتاده اما هنوز از روی کاغذ فراتر نرفته است. احداث مسکن استیجاری به منظور کنترل و ساماندهی بازار مسکن از زمان مسئولیت عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی مطرح شد اما به دلیل وجود مخالفتها با احداث خانه های کوچک متراژ که عمدتا از طرف برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس عنوان می شد، طرح مجال اجرا به خود نگرفت.

با استعفای عباس آخوندی و آمدن محمد اسلامی از سال ۱۳۹۸ رایزنی دولت و شهرداری برای ساخت خانه های استیجاری آغاز شد تا اینکه روز ۲۲ مهرماه ۱۳۹۹ محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی از آمادگی وزارتخانه متبوعش برای ارائه زمین‌های ۹۹ ساله به سازندگان مسکن استیجاری خبر داد و گفت: سازندگانی که برای دهک‌های پایین خانه می‌سازند می توانند زمین ۹۹ ساله به صورت ۱۰ ساله از ما خریداری کنند. آیین نامه این مصوبه را به دولت بردیم تا اقساط زمین را از ۵ سال به ۱۰ سال افزایش یابد. اسلامی این را هم گفت که متراژ این خانه‌ها ۳۰ متری نیست و ساخت مسکن برای ما همان الگوی ۷۵ متری است.

جزئیات طرح وام ودیعه مسکن

پیروز حناچی، شهردار تهران هم که بارها آمادگی شهرداری برای احداث مسکن استیجاری را اعلام کرده همان روز بیان کرد: آمادگی داریم تا با همین تسهیلاتی که به سازندگان داده می‌شود، در صورت پرداخت این تسهیلات به شهرداری، با امکانات خودمان اقدام به ساخت مسکن استیجاری کنیم. او البته این را هم گفت که قانونا در این زمینه وظیفه‌ای نداریم، ولی اعلام آمادگی کرده‌ایم که شهرداری می‌تواند در این خصوص ساخت و ساز کند.

پرداخت ودیعه مسکن، تعیین سقف برای اجاره بها و افزایش مدت زمان اجاره از دیگر برنامه های وزارت راه و شهرسازی است اما بجز مورد اول، موارد دیگر توفیقی چندانی نداشت؛ چرا که اساسا بازار مسکن دستورپذیر نیست و مالکان لزوما از دستورالعملها و آیین نامه های دولتی استقبال نمی کنند. با این حال پرداخت تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان وام ودیعه مسکن از اوایل مردادماه امسال در ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت به تصویب رسید. تا پایان آذرماه از مجموع ۳۰۲ هزار و ۳۳۴ متقاضی دریافت وام ودیعه ۱۴۸ هزار و ۲۱۵ نفر نزدیک به ۵۰ درصد توانستند این تسهیلات مسکن را دریافت کنند.

وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد کسانی که پیشتر برای دریافت وام ودیعه مسکن ثبت نام کرده بودند اما روند پرداخت آنها به جریان نیفتاده است تا آخر بهمن ماه پرداخت این تسهیلات به آنها تمدید شده است.

منبع: پایگاه خبری ملک 7

سرمایه گذاری روی ملک و خانه گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

وقت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن است؟

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: اینکه در روی مسکن سرمایه گذاری کنیم یا نه، سوال بسیاری از مشتریان ما می باشد. آیا اینکه مسکن به سقف خود رسیده یا اینکه دوران طلایی سرمایه گذاری روی آن به اتمام رسیده است سوالیست که این روزها دغدغه بسیاری از افراد شده است.

وقت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن است؟

بر اساس آمارهای جدید بازار مسکن، متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در تهران همچنان ۳۱ میلیون تومان است و حتی قیمت مسکن در برخی از مناطق همچنان صعودی است. اما بازدهی بازار مسکن افت قابل توجهی داشته است. بازدهی مسکن در فرودین ۱۴۰۰ حدود ۹۲ درصد بوده است. اما در مهرماه امسال به ۱۸٫۵ درصد رسیده است.

این یعنی سوددهی بازار مسکن از فروردین سال گذشته تا امسال ۹۲ درصد بوده. اما اگر فردی مهر سال گذشته وارد بازار مسکن شده باشد، مهر امسال فقط ۱۸٫۵ درصد سود کرده است. یک پنجم نفر اول.

این آمار به تنهایی نشان می‌دهد که بازدهی بازار مسکن مانند دیگر بازارها کم شده است. کمتر از نرخ تورم.

پارامتر مهم برای خرید خانه

اما نگاه کارشناسان به این ماجرا چیست؟ کارشناسان بازارها هم می‌گویند بازار مسکن دیر یا زود وارد دوره رکود می‌شود و چه بسا اکنون شده باشد.

مهدی سوری، کارشناس بازارها می‌گوید: درباره مسکن یک پارامتر ساده وجود دارد. پارامتری که نشان می‌ده چه زمان وقت ورود به بازار مسکن است.

به گفته این کارشناس هر زمان دیدید قشر متوسط و کارمند با گرفتن وامی که می‌توانند اقساط آن را از طریق حقوق خود بدهند در یک منطقه متوسط یک آپارتمان ۶۰ تا ۷۰ متری خریدند، آن دوره، زمان جهش همه جانبه قیمت مسکن است.

در این شرایط اگر فردی می‌خواهد یک واحد مسکونی برای استفاده خود و خانواده‌اش بخرد، بدون هیچ تردیدی باید اکنون در این دوره مسکن بخرد. حتی با فروش کل پس‌انداز و سرمایه خود.

اگر هم فردی می‌خواهد در بازار ملک سرمایه‌گذاری کند دقیقا باید به همین پارامتر توجه کند. اینکه اگر همه در حال خرید خانه‌اند، بهترین زمان خرید مسکن است و فرد باید در بازار مسکن سرمایه‌گذری کند.

با این گفته سوری، احتمالا بهترین زمان برای ورود به بازار مسکن، سال‌های ۹۵ و ۹۶ بود. زمانی که بسیاری از افراد می‌توانستند با گرفتن وام مسکن ۱۲۰ میلیون تومانی حداقل نیمی از قیمت یک خانه در یک منطقه متوسط تهران را بپردازند.

اما بر اساس پارامتری که سوری عنوان می‌کند، اکنون زمان مناسبی برای ورود به بازار مسکن نیست. حداقل به عنوان سرمایه‌گذاری.

به گفته این کارشناس، ممکن است در شرایط فعلی همچنان قیمت مسکن گران شود و کمی بالا برود، اما مساله مهم این است که بازدهی بازار مسکن مدتهاست که از نرخ تورم کمتر است و بازدهی بازار مسکن منفی است.

ورود مسکن به دوره رکود ۵ ساله؟

علی سعدوندی، دیگر کارشناس اقتصادی هم به تجارت‌نیوز می‌گوید اکنون مدتی است که قیمت مسکن در حال رسیدن به ثبات است. اما تا زمانی که قیمت مسکن به ثبات برسد، افزایش اندک قیمت‌ها طبیعی است.

سعدوندی می‌گوید بازار مسکن مدتی است که وارد دوره رکود شده است. این بار دوره رکود طولانی‌تر از دفعات قبل است. به گفته او در دوره‌های گذشته بازه رکود بخش مسکن، یک دوره دو تا سه ساله بود اما این بار احتمالا دوره رکود مسکن چهار تا پنج ساله است.

این کارشناس تاکید می‌کند که تقریبا تمام کارشناسان بازار مسکن معتقدند که بازار مسکن از سال ۹۹ وارد دوره رکود شده و قیمت ها اگر رشد می کند پس لرزه هایی است که طبیعی است. اما رشد مسکن از تورم جا مانده است.

منبع: پایگاه خبری تجارت نیوز

کمک اجاره خانه به شهروندان گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

کمک ودیعه اجاره به اقشار کم درآمد

گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی: برای کمک به اقشار اجاره نشین در جامعه تصویب شد که کمک ودیعه اجاره به خانوارهای کم درآمد پرداخت شود که هنوز جزئیات آن مشخص نمی باشد. این کمک ودیعه بابت اجاره، بلاعوض نخواهد بود و به سرعت باید تصویب شود. محمود محمودزاده ، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی برای کمک به اقشار اجاره‌نشین، بسته‌ای را به دولت پیشنهاد داده که روز شنبه در ستاد ملی مبارزه با کرونا تصویب و سریعاً عملیاتی می‌شود.

وی افزود: در این زمینه قرار است مبلغی به عنوان کمک ودیعه اجاره به خانوارهای کم درآمد پرداخت شود که هنوز جزئیات آن مشخص نیست اما قطعاً بلاعوض نخواهد بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دستگاه‌های متعددی در این خصوص نظر می‌دهند و دولت‌به جمع‌بندی می‌رسد گفت: این موضوع یکی از موارد کوتاه مدتی است که برای ساماندهی به بازار مسکن در دستور کار دولت قرار دارد.

محمودزاده خاطرنشان کرد: در بخش اجاره همچنین بحث مسکن استیجاری را به عنوان یک سیاست برای کنترل بازار اجاره پیگیری می‌کنیم. در این زمینه اصلاح آیین‌نامه را به شهرداری ابلاغ و اعلام آمادگی کرده‌ایم. قرار است آنها نیز طرح خود را بفرستند و در جلسه‌ای درباره آن تصمیم گیری کنیم.

‌وی تاکید کرد: مسکن استیجاری هم اکنون به صحن دولت رسیده و منتظر مصوبه نهایی دولت هستیم تا شرکت های اجاره داری بتوانند شکل حقوقی بگیرند و در بازار اجاره نقش ایفا کنند.

در روزهای گذشته نشست ستاد اقتصادی دولت با حضور رئیس جمهوری برگزار شد که ماحصل آن موضوعاتی همچون بسته حمایتی برای مستاجران، پرداخت ودیعه به خانوارهای اجاره نشین کم‌درآمد، سرعت دهی به پروژه اقدام ملی مسکن، الزامی شدن دریافت کد رهگیری، تسهیل صدور پروانه‌های ساختمانی و سیاست‌های مالیاتی از جمله در بخش خانه‌های خالی بود.

منبع: پایگاه خبری خبر24

جزئیات ثبت نام در مسکن ملی گروه طرح و ساخت مهندس فرحزادی

جزئیات و مدارک موردنیاز ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن

گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی: وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان این وزارتخانه به برخی از سوالات احتمالی متقاضیان برای ثبت‌نام در سامانه ثمن (نهضت ملی مسکن) پاسخ داد که شرایط و مدارک مورد نیاز برای این امر را بیان کرده اند. توصیه می کنیم شما عزیزان با مطالعه دقیق این بخش می توانید شانس خود را برای خانه دار شدن در این شرایط اقتصادی امتحان نمایید.

سامانه ثمن ۲۸ مهرماه و یک ماه پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن توسط رییس دولت سیزدهم راه‌اندازی شد که بر اساس آن متقاضیان مسکن با رعایت چهار شرط تاهل یا سرپرست خانوار بودن، عدم مالکیت بخش خصوصی، استفاده نکردن از امکانات دولتی از ابتدای انقلاب در بخش زمین و مسکن و پنج سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا، امکان ثبت‌نام در سامانه را دارند.

بنا بر اعلام معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، پایش هم‌زمان با ثبت‌نام در مراحل مختلف انجام می‌شود. بعد از پایش اولیه و احراز شرایط، پذیرفته‌شدگان برای مراحل دیگر پایش به اداره‌های کل راه و شهرسازی استان برای بررسی سابقه پنج سال سکونت معرفی می‌شوند و در نهایت با تایید نهایی، برای دریافت تسهیلات و همچنین باز کردن حساب مسدودی به نام خود نزد بانک تسهیلات‌دهنده معرفی خواهند شد.

نشانی ثبت‌نام طرح جهش تولید مسکن

برپایه این گزارش، متقاضیان برای ثبت‌نام در طرح جهش تولید مسکن باید به سامانه saman.mrud.ir مراجعه و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند. ثبت نام از روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه آغاز شده است و تا ۲۸ آبان ادامه دارد.

شرایط احراز شرایط متقاضیان

همچنین احراز شرایط متقاضیان بر اساس ماده (۱) آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن انجام می‌شود. بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، افراد باید شرایط زیر را دارا باشند:

  • متقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی از اول فرودین ۱۳۸۴ بوده و از تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ از هیچ‌یک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم «ج» در استعلام از سامانه مربوطه (موضوع ماده یک آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی عرضه و تأمین مسکن).
  • متقاضی متأهل یا سرپرست خانوار باشد.
  • زنان خودسرپرست مشروط به داشتن دست‌کم ۳۵ سال سن حائز شرایط برای ثبت‌نام هستند. متقاضیان زن متاهل می‌توانند با ارائه تعهدنامه محضری از طرف همسر، مبنی بر پذیرش شرط واگذاری به همسر و به شرط تکمیل اطلاعات فرم ج به نام متقاضی و همسر با احراز سایر شرایط قانونی مندرج در شیوه‌نامه از مزایا و امکانات این برنامه برخوردار شوند.
  • دارا بودن حداقل پنج سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر مورد تقاضا
  • عدم‌دریافت تسهیلات ساخت یا خرید مسکن از سیستم بانکی از ابتدای سال ۱۳۸۴ تاکنون.
  • همچنین متقاضیان واجدان شرایط تایید شده در سامانه باید برای استفاده از واحدهای مسکونی این برنامه حائز این شرایط نیز باشند: نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و غیره)و توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی بر اساس قیمت تمام‌شده در مراحل ساخت.

مدارک موردنیاز برای ثبت‌نام متقاضیان در سامانه ثمن

۱. بارگذاری تصویر کارت ملی متقاضی

۲. بارگذاری تصویر شناسنامه متقاضی و و افراد تحت تکفل

۳. بارگذاری تصویر گواهی سرپرستی در صورت ضرورت

۴. بارگذاری تصویر گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا در پنج سال اخیر به شرح موارد زیر:

۵. گواهی تحصیل فرزندان

۶. مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان

۷. جواز کسب شاغلان صنوف برای متقاضی یا همسر

۸. سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر

۹. گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر

۱۰. گواهی مبنی بر پرداخت مستمری بگیران و بازنشستگان

۱۱. بارگذاری تصویر سند مالکیت برای متقاضیان دارای زمین

مراحل پایش و اطلاع‌رسانی متقاضیان ثبت‌نام مسکن در طرح جهش تولید مسکن

بر اساس این گزارش، متقاضی پس از ثبت‌نام نهایی می‌تواند وضعیت همه مراحل کار خود را از طریق بخش «مشاهده و پیگیری درخواست» در سامانه طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس tem.mrud.ir پیگیری کند.

بررسی عدم دریافت زمین، مسکن و تسهیلات یارانه‌ای توسط متقاضی از طریق سامانه فرم «ج» وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شود. همچنین، بررسی سابقه مالکیت از طریق سیستم ثبت اسناد و سامانه تسهیلات شبکه بانکی انجام می‌شود.

منبع: پایگاه خبری ایرنا

اخبار مسکن و ساختمان مهندس فرح زادی

534 هزار مسکن ملی در سراسر کشور

گروه طرح و ساخت مهندس فرح زادی: قابل توجه باشد که بیش از 534 هزار خانه در حال اجرا می باشد. همچنین معاونت مسکن ساختمان در گزارشی اعلام کرد که 2 میلیون و 61  واحد مسکونی مهر تکمیل شده و 143 هزار واحد نیمه تمام و در حال اجرا وجود دارد.

بیش از 534 هزار مسکن ملی در سراسر کشور در حال اجرا است

معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی آماری از وضعیت اجرای طرح اقدام ملی مسکن را که توسط دستگاه‌های مجری همچون ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، شرکت عمران شهرهای جدید، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری، و همچنین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت آموزش و پرورش در تفاهم با وزارت راه و شهرسازی، در دست انجام است، اعلام کرد.

بنا بر اعلام معاونت مسکن و ساختمان، هم‌اکنون عملیات اجرایی بیش از ۵۳۴ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی آغاز شده و دارای پیشرفت فیزیکی هستند.

بر این اساس، واحدهای شروع شده و دارای عملیات اجرایی طرح اقدام ملی مسکن توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۳۷ هزار و ۷۹۸ واحد، شرکت عمران شهرهای جدید ۱۳۵ هزار و ۴۷۹ واحد، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۶۵ هزار و ۸۵ واحد، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ۷۲ هزار واحد، سازمان ملی زمین و مسکن (ادارات کل راه و شهرسازی) ۱۳۴ هزار و ۹۲۷ واحد، شرکت بازآفرینی شهری ایران ۸۰ هزار واحد و وزارت آموزش و پرورش ۹ هزار و ۲۰۴ واحد است که مجموع واحدهای طرح اقدام ملی مسکن که عملیات اجرایی آنها آغاز شده ۵۳۴ هزار و ۴۸۴ واحد است.

گفتنی است، طرح اقدام ملی مسکن در سال ۱۳۹۷ و با روی کارآمدن محمد اسلامی به سمت وزارت راه و شهرسازی مطرح شد، این طرح در ابتدا قرار بود ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را در طی دو سال اجرا کند که در تفاهم با سایر وزارتخانه‌ها این رقم به بیش از ۵۰۰ هزار واحد افزایش یافت.

همچنین معاونت مسکن و ساختمان، آماری از تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر ارایه کرد. بنا بر اعلام معاونت مسکن و ساختمان، از تعداد ۲ میلیون ۲۰۴ هزار واحد مسکونی مهر، تعداد ۲ میلیون و ۶۱ هزار واحد به اتمام رسیده است. همچنین تعداد ۱۴۳ هزار واحد نیمه تمام است که عمده این واحدها به دلیل عدم تامین خدمات زیربنایی و روبنایی توسط دستگاه‌های خدمات‌رسان و عدم مراجعه متقاضیان به منظور فروش اقساطی واحدها تحویل نشده است.

این گزارش حاکی است که تعداد ۱۵ هزار واحد از واحدهای باقیمانده مسکن مهر به شکل خودمالک، هفت هزار واحد دارای مشکل حقوقی، ۶۶ هزار واحد فاقد متقاضی و با پیشرفت زیر ۳۰ درصد، ۱۴ هزار واحد تسویه نقدی شده و ۴۱ هزار واحد نیز در دست اجراست.

منبع: اخبار ساختمانی